Foto: tkatka
Chutný zákusok
50
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: K preosiatej múke s kypriacim práškom pridáme cukor, soľ, rozpustený tuk, vajcia, olej a mlieko. Všetko spolu v miske zmiešame. Vypracujeme hustejšie cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto vložíme do prehriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme 25 až 30 minút. Po upečení druhým koncom varešky urobíme po celom ceste jamky.
- 2
Poleva: V rajnici rozpustíme maslo, pridáme rum a vodu a primiešame cukor s kakaom. Za stáleho miešania pomaly varíme, kým nevznikne hladká poleva. Polevu necháme mierne vychladnúť, potom rovnomerne nalejeme na upečené cesto a tým naplníme aj všetky jamky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu