Vareškový koláč

vierik - fotkavierik, 29. novembra 2010
25-30 minút
príprava

Suroviny

3  šialky
2 šialky
1 šialka
2
1 a 1/2 šialky
1
1
20 Dkg
15 Dkg, rozpustená
3 pol.lyžíc.
5 pol.lyžíc




Postup

  1. 1

    Vajcia a práškový cukor vymiešame šľahačom,primiešame zostatok a vylejeme na vymastený a vysypaný plech.Pečieme pri teplote 180°C,potom teplotu znížime.Pečie sa asi 30 minút.Ešte teplý popicháme nahusto opakom tenkej varešky a polejeme polevou ktorá posteká do dierok.Polevu ešte môžeme posypať strúhaným kokosom. Tento recept mám z rádia a je odskúšaný a chutí nám.

Diskusia k receptu

remcula
Recept je super, ale malinko nepřehledný. Bylo by fajn, kdybys POLEVA napsala velkým písmem a taky napsala, co s ní? vyšlehat vše dokupy, nebo Heru s cukrem a to kakao práškové, nebo uvařené, vychlazené. Jinak díky, pokud to trochu upřesníš, vyzkouším, je to jednoduché a to bývají nejlepší koláče.
bababa
Tiež mi nie je jasné akú polevu. Prosím o upresnenie. Suroviny všetky, ktoré si uviedla asi tvoria cesto, alebo sa mýlim?
vierik
Ďakujem za komentáte,ste veľmi milé.
Poleva: do 15 dkg roztopenej hery pridať 20 dkg práškový cukor,3 PL práškového kakaa,5 PL mlieka.Zamiešať aby bola poleva hladká.
Suroviny na cesto sú po kypr.prášok.
zdezda
super koláčik, my ho voláme: koláč lenivej gazdinky :-) a robím ho trochu inak, najprv zmiešam sypké veci a do toho pridám zvlášť premiešané tekuté ingrediencie
noelia
Dakujem, zajtra ho skusim urobit. Ale vyzera lakavo a vonavo uz teraz...peknu e prijemnu nedelu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia