Varený kakaový koláč

voz12 - fotkavoz12, 27. októbra 2010
Varený kakaový koláč
Foto: voz12

Tento rýchly a chutný koláč som prvý krát robila asi pred 20timi rokmi a odftedy velĽakrát a vždy sa rýchle popapkal. Získala som Zobraziť celý popisTento rýchly a chutný koláč som prvý krát robila asi pred 20timi rokmi a odftedy velĽakrát a vždy sa rýchle popapkal. Získala som ho asi od niektorej kamarátky,ale už neviem od ktorej,llebo ako to už medzi ženami býva,radi si recepty vymieňame.

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 poháre
1 pohár
2 lyžice pol.
3 ks
2 poháre
10 dkg,posekané
3 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Palmarín,vodu,kryšt.cukor a kakao dáme varitˇ. Po uvarení vychladíme.Jablká ošúpeme a postrúhame.

  2. 2

    3 celé vajíčka,1vanilkový cukor rozšlˇaháme, pridáme vychladnutú zmes,z ktorej sme si odliali do 3/4 pohára a odložili na neskôr.Premiešame a vsypeme múku s kypriacim práškom,orechy a postrúhané vytlačené jablká.Všetko dobre premiešame,vylejeme na vymastený,múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej trúbe pri 200°C.Velˇkostˇphoára asi tak ako horčičák./asi 2/5dcl/

    Varený kakaový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Na horúci koláč po celej ploche vylejeme obsah 3/4pohára zmesi,ktorý sme doplnili rumom a posypeme strúhaným kokosom.

    Varený kakaový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Zaujímavý recept, že by som vyskúšala? Ukladám do mojej KK.
evas13
To to som už robila a ukladám si do KK, lebo ten môj recept nemôžem nájsť.
remcula
Znám pod názvem "Mokrá buchta". je to vynikající moučník.
sovka62
Tento recept (bez jabĺk) priniesla dcéra z Čiech. Mala vtedy asi trinásť rokov a bola veľmi pyšná, že ho dokáže upiecť sama. Recept mal názov Šalamún a to naozaj sedí, musel to byť múdry človek, čo ho vymyslel.
evanaaa
Poznám ho tiež, ale som ho nepiekla. Ćo nie je, môže byť.
anura
Tento koláč robievam, ale bez jablk/ teda mám taký recept /s jablkami to môže byť tiež vynikajúce mám ho od kolegyne a voláme ho koláč pri ktorom sa nezašpiní veľa riadu iba jedna odmerka/2dclpohár/je výborný
orchidea
Koláč poznám tiež pod názvom Šalamúnov, robila som ho už niekoľkokrát ale bez jabĺk, tie neboli v recepte uvedené, je výborný a hlavne rýchly.
voz12
Tie jablká som si pridala do pôvodného receptu,je oveľa sviežejší ako bez nich.V pôvodnom recepte boli hrozienka máčané v rume.
piczur
Takýto recept mám ešte od babky, ale bez jablka. Skúsim aj túto verziu. Určite je tiež taká dobrá.
lilu77
moja babka robievala Salamuna bez jablk, ale pridaval marhulovy lekvar (2-3 lyzice) pred rokmi ked este vedela piect. Tusim spravim dnes tento! dejavu.. pamatam si presne aj velkost rezov na ktore ich zvykla krajat a ta chut... mnam, idem piect!
lilu77
moja babka robievala Salamuna bez jablk, ale pridaval marhulovy lekvar (2-3 lyzice) pred rokmi ked este vedela piect. Tusim spravim dnes tento! dejavu.. pamatam si presne aj velkost rezov na ktore ich zvykla krajat a ta chut... mnam, idem piect!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia