Varený kakaový koláč
Autor receptu: voz12
Tento rýchly a chutný koláč som prvý krát robila asi pred 20timi rokmi a odftedy velĽakrát
a vždy sa rýchle popapkal. Získala som ho asi od niektorej kamarátky,ale už neviem od
ktorej,llebo ako to už medzi ženami býva,radi si recepty vymieňame.
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Palmarín,vodu,kryšt.cukor a kakao dáme varitˇ. Po uvarení vychladíme.Jablká ošúpeme a postrúhame.
- 3 celé vajíčka,1vanilkový cukor rozšlˇaháme, pridáme vychladnutú zmes,z ktorej sme si odliali do 3/4 pohára a odložili na neskôr.Premiešame a vsypeme múku s kypriacim práškom,orechy a postrúhané vytlačené jablká.Všetko dobre premiešame,vylejeme na vymastený,múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej trúbe pri 200°C.Velˇkostˇphoára asi tak ako horčičák./asi 2/5dcl/
- Na horúci koláč po celej ploche vylejeme obsah 3/4pohára zmesi,ktorý sme doplnili rumom a posypeme strúhaným kokosom.