Varená knedľa

Autor receptu: egreska

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kto ma pekarničku,tak hodí všetko tam,kto nie, tak vymiesi cesto ručne-stručne.Musi byt hladke a nelepive.Nechame ho 1 hodinu kysnut v teple.Ked je vykysnute ,rozdelime ho na dve časti a na pomučenej podložke vytvarujeme knedle.Prikryjeme čistou utierkou a nechame ešte 20 minut oddychnut.
  2. Do velkeho hrnca si dame asi tak polovicu vody a nechame zovriet.Do vriacej vody opatrne vložime jednu knedlu,zakryjeme a stopujeme 20 minut.Do vtedy neotvarame.Knedlu rychlo vyberieme a popichame špilkou,potrieme maslom aby sa nam neurobila korka.Tak isto urobime aj druhu knedlu.
  3. Ručim vam za to ,ze ak knedlu kupujete v obchode,tak uz nebudete..