Vianočné trubičky
Vianočné trubičky

Vanilkové vianočné trubičky

violeta - fotkavioleta, 27. novembra 2016
Vanilkové vianočné trubičky
Foto: violeta

Podľa tohoto receptu ich pečiem odkedy som si kúpila formu, asi pred dvadsiatimi rokmi. Nesmú chýbať na našom vianočnom stole, je to chutná klasika Zobraziť celý popisPodľa tohoto receptu ich pečiem odkedy som si kúpila formu, asi pred dvadsiatimi rokmi. Nesmú chýbať na našom vianočnom stole, je to chutná klasika ❤

Suroviny

600 g
1,2 l
40 g
140 g
2 ks
50 g
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do misky, pridáme cukor, mlieko, maslo a žĺtka. Všetko poriadne premixujeme ponorným mixérom, aby v ceste nezostali hrudky. Cesto necháme odstáť 2-3 hodiny.

  2. 2

    Na jednu trubičku použijeme jednu polievkovú lyžicu cesta. Podľa potreby potierame stroj včelím voskom. Z jednej dávky cesta vyjde približne 150 ks trubičiek.

Diskusia k receptu

haji
Máš můj hluboký obdiv, oplatky a trubičky mě přímo fascinují. Je to fajn mít recepty, ale ještě bych k tomu potřebovala tvoji dovednost. Krásná práce, jsi šikulka!!
monty469
To by som chcela aj ja vediet urobit ;-) Len na to nemam potrebne vybavenie
evanaaa
Mne sa páčia, aj keď s cukrom nemôžem, ale 1-2 by som zvládla. Ozaj a nelepia sa, keď je tam toľko cukru?
haji
Mno, stroj, to věřím, ale i ty šikovné ruky, milá @Violeta samo od sebe se nic neudělá - teda pokud jeden nemá 3D tiskárnu haha
violeta
@monty469 , 100% by si to zvládla, vidím tvoju usilovnosť, stroj som kúpila už dávno, cenu si nepamätám, ale ešte stále ich vyrábajú...
 www.magropom.sk/kontakt/...

@evanaaa , stroj sa musí občas potrieť včelím voskom, u dcéry som zabudla dať cukor a neboli krehké, hneď som zbadala, že nie je niečo v poriadku, takže je tam asi kvôli tomu potrebný...
Tento recept je už rokmi overený, ak sa v ňom niečo mení, výsledok nie je taký dobrý, ale určite sú na nete aj dia verzie. Dcéra má domáce mlieko, ktoré je veľmi tučné, musela som ho riediť vodou a taktiež hladká múka T650 je lepšia ako 00 extra špeciál.
@haji , robím ich len pre rodinu, pre nich veľmi rada, niekedy som robila aj pre priateľov, ale...to si už nechám pre seba ;) a ešte raz ti ďakujem, z tvojich riadkov je cítiť ľudskosť...
luss44
máme podobný rcp ešte po svokre, len nechávame cesto odstáť do druhého dňa. My sme prvú várku už schrúmali, pre mňa je to ako droga, neviem prestať :) Piecť som to aj voľakedy skúšala, ale iba oblátky, na trubičky nemám azbestové prsty :)
violeta
@luss44 , vy pečiete aj oblátky podľa takéhoto receptu? Nekrútia sa, alebo ich nejako zaťažujete? Ja som sa naučila tieto trubičky a priznám sa, je to babračka, tak ani nejako nemám čas skúšať iné, ale myslím, že mne sa oblátky z tohoto cesta skrúcali, tak som ich už viac nerobila. Vyskúšam teda aj ja nechať odstáť, aký bude rozdiel, len neviem kedy sa k pečeniu znova dostanem, začínajú sa trhy...možno znova o rok...
Tento rok som už spravila 3 dávky, jedna sa zjedla hneď, veď na to sú...;)
Ja mám veľmi rada slané, ale ešte som ich nerobila, tak snáď tento rok aspoň to ešte stihnem :)
martamm
@Luss44 (28.11.2016 21:06)

Co sa tyka zakrucania ruliciek, mam takuto drevenu pomocku, do ktorej sa zachyti kraj oplatky, potom sa jednoducho zroluje a palicka sa vytiahne. Robim to samozrejme v rukaviciach


luss44
@Violeta (28.11.2016 21:32)

no aby som nebodaj nezavádzala, musím pozrieť rcp a presnú gramáž surovín, potom dám vedieť.
@Martamm to máš super pomôcku, odkiaľ? Muž ich nakrúca na rúčku na vareche, bez rukavíc a to ja nedám, skúšala som.
martamm
@Luss44 (28.11.2016 21:53)

To mi sused dal spravit u jedneho stolara u nas v dedine, mam ju uz viac rokov, mozem sa spytat pripadne ci by nebol ochotny vyrobit na predaj.
Pripadne ak poznas nejakeho stolara, mozno by spravil, je to celko jednoduche. Palicka je o nieco hrubsia ako rucka od varesky, aby sa tam dala ta drazka vyrezat
luss44
@Violeta , tak muž mi to nadiktoval takto: 1l mlieka + 1/2 šálky cukru zahrievať na letnú teplotu, pridať 50g masla a keď sa rozpustí v mlieku, pridať 3/4 kg hl.múky, 1 vajce, 1 vanilk.cukor a 1KL medu, dobre rozmixovať, podľa potreby pridať ešte mlieko aby bolo cesto skôr redšie ako husté. Niekedy necháva odstáť do druhého dňa, niekedy len 30min, podľa toho ako má čas. Skúšal aj 1/2l mlieka + 1/2l vody, aj tie boli dobré. Robí z toho oblátky aj trubičky.
@Martamm ďakujem za tip, to by zvládol urobiť aj sám, posuniem mu tento nápad.
dydya
Violeta ,uz som nasla recept na tvoje oplatky ,dakujem,tento rok idem piect prvy krat kedze som si stroj kupila len v lete tak dufam ze sa mi podaria ..dam vediet o tyzden kedze som este pracovne mimo sk
violeta
@Dydya , tak nech sa ti vydaria, ale nerob z tohoto receptu rovné oblátky, lebo sa ti budú vlniť, na rovné oblátky treba planší recept. Ja som ten od @luss44 ešte neskúšala, teraz nemám čas, ale ty ho môžeš skúsiť, alebo si nájdi iný. Tento recept je na trubičky, tie sú s viac cukrom a len so žĺtkami. Tak držím palce :)

sovicka46
moj manzel robieva tiez kazdy rok, cesto je tusim podobne, ale je dobre ho nechat odstat nejaky cas, aspon hodinku-dve, lepsie sa potom robia... a rukavicky to istia, to je fakt :) ale ta chut domacich, je na nezaplatenie :P