Vančova roláda

villam301 - fotkavillam301, 28. októbra 2009

Tento recept som dostala od mojej krstnej. Jej spolužiak (chlap) to piekol raz na školskú oslavu. Doma sme to vyskúšali aj my. Je Zobraziť celý popisTento recept som dostala od mojej krstnej. Jej spolužiak (chlap) to piekol raz na školskú oslavu. Doma sme to vyskúšali aj my. Je to veľmi chutný zákusok! Odporúčam všetkým!

12
porcií
45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
10 dkg
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Vyšľahať sneh z 5 bielkov.

  2. 2

    Primiešať 10 dkg práškového cukru,2 polievkové lyžice kakaa a 5 žĺtkov. Pleh vyložiť vymasteným alobalom,vysypaný múkou. Piecť vo vyhriatej rúre asi 12 minút.

  3. 3

    Cesto aj s alobalom zrolovať,a nechať vychladnúť.

  4. 4

    Ušľahať šľahačku s tužidlom alebo vanilkovým cukrom.Cesto rozprestrieť a natrieť šľahačkou.Ďalšiu šľahačku ušľahať s kakaom(podľa chuti). Opatrne rozotrieť na predchádzajúcu vrstvu,stiahnuť alobal a opatrne zrolovať. Môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

starka
K tomuto zákusku mám vyskúšaný tip : Celá roláda sa dá do mrazničky a neprekvapí Vás žiadna návšteva. Aj so zamrznutej sa dajú odkrojiť porcie a servírovať . Chutí to ako piškota s "ruskou zmrzlinou!, alebo ešte lepšie poliať horúcou ovocnou dreňou ( ovocie rozvarené s trochou cukru)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia