Valentínska nepečená maková torta s orechami a ľanovými semienkami
Foto: sweetlaab
Pôvodný recept som našla na Dobruchut.sk, ktorý som prispôsobila valentínskemu štýlu. Inšpirovala som sa aj receptami z Food Republic, ktoré používajú semiačka do Zobraziť celý popisPôvodný recept som našla na Dobruchut.sk, ktorý som prispôsobila valentínskemu štýlu. Inšpirovala som sa aj receptami z Food Republic, ktoré používajú semiačka do dezertov. Torta má vysokú nutričnú hodnotu, ktorú tvoria tie najzdravšie zložky nachádzajúce sa v maku, orechoch a ľanových semienkach, ktoré chránia celé telo. Má vysoký obsah tuku, ale zdravého, esenciálnych mastných kyselín. Viac na <a href="http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/02/valentine-unbaked- poppy-cake-with.html" target="_blank">http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/02/valentine-unbaked- poppy-cake-with.html</a>
porcií
príprava
Suroviny
Korpus : | |
1 bal. |
|
250 g modrý nemletý |
|
100 g |
|
200 g |
|
25 ml |
|
200 g |
|
2 ks na šťavu |
|
1 ks na šťavu |
|
1-2 PL |
|
Dokončenie : | |
5 PL sladko-kyslá |
|
150 g (alebo várová) |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
3 PL pomleté |
|
50 g |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Mak a orechy pomelieme, ktoré pridáme do maskarpone vymiešaného s cukrom. Potom pridáme rum, ľanové semienka a pomarančovo-citrónovú šťavu.
- 2
Do tortovej formy uložíme vrstvu piškót, pokvapkáme pomarančovou šťavou aby piškóty neboli tvrdé, na ňu rozotrieme polovicu makového krému, zopakujeme 1 krát. Dáme stuhnúť na 7 - 10 minút do mrazničky (alebo ak máme čas, tak do chladničky na hodinu).
- 3
Po stuhnutí, opatrne odstránime bočnú formu torty, ak je potrebné, nožom prejdeme po obvode torty, aby sme ju uvoľnili z formy. Natrieme marmeládou (ja som použila domácu z červených ríbezlí). Polejeme čokoládou, ktorú predtým polámeme na kúsky a s kokosovým olejom na veľmi miernom ohni rozpustíme.
- 4
<b>Ozdobné SRDCE:</b> pred tým si na tvrdší papier, alebo fóliu na pečenie vystrihneme srdce, položíme na kruhovú formu torty, ktorú opatrne nasadíme na tortu s polo stuhnutou polevou, aby sme sa nedotkli bokov torty. Posypeme orechmi s primiešanými ľanovými semiačkami cez sitko s väčšími otvormi, potom formu s papierom odstránime tak, aby sme neporušili tortu. Dáme do chladničky stuhnúť. Keď je čokoláda pevná, ozdobíme okraje srdca s maskarpone vymiešaného s cukrom. Použijeme na to cukrárske vrecko s ozdobnou koncovkou. Ak je potrebné, prisypeme orechy so semienkami do vnútra srdca. Tortu necháme v chladničke cez noc a krájame nasledujúci deň.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu