Vajíčkový šalát
Vajíčkový šalát podľa ČSN 50151 z roku 1976 (fotorecept)
Autor receptu: rimm
Jedná sa o šalát z môjho detstva ako
ho poznáme len zo spomienok.* Dnes
je to už len umelý maglajz v kelímku zo
supermarketov.
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladiť.
- Uvaríme vajíčka natvrdo a očistíme ich.
- Zemiaky a vajíčka nakrájame na menšie kocky 1x1 cm. Ja používam mriežku na šalát. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. A nakoniec na drobné kocky nakrájané uhorky.
- Všetky nakrájané suroviny posolíme a premiešame.
- Majonézu (môj ďalší recept) premiešame s horčicou a octom.
Octu dávam maximálne 10 g, nakoľko nám veľmi kyslé nechutí.
Ja pridám par kvapiek worchestra a jemne mleté korenie, ale to nie je potom originál.
- Premiešajte všetko dokopy a nechajte uležať v chladničke.
Dobrú chuť.