Vajíčkovo-bryndzová nátierka

mundaka - fotkamundaka, 20. septembra 2012

Každé ráno úvaha o tom, čo dať synovi na desiatu... Aby to bolo aj chutné, aj zdravé... No a dnes ráno pozerám do chladničky Zobraziť celý popisKaždé ráno úvaha o tom, čo dať synovi na desiatu... Aby to bolo aj chutné, aj zdravé... No a dnes ráno pozerám do chladničky - a tam zostatok smotany zo včerajšieho lángoša, trochu bryndze, nejaké vajíčka.... No a toto vzniklo :-) Množstvá sú na jeden kus obojstranne natretého sendviča. Jedna desiata...

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks na tvrdo
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
1/2 ks
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Papriku a vajce pokrájame na drobnučko. Smotanu, maslo a bryndzu (z každého za pekne plnú čajovú lyžičku) vyšľaháme do hladka, primiešame nakrájanú papriku a vajíčko. Dochutíme soľou a čiernym korením.

  2. 2

    A chutná nátierka je na svete :-). A nakoľko je bez cibule, je vhodná aj do školy... Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

valeri
robila som skoro navlas rovnakú minulý týždeň, výborná
astheart
Určitě zkusím! Bryndzu miluji. Pamatuji se, jak jsme ji kdysi kupovali na váhu z dřevěného džberku v obchodě. Po rozdělení státu na několik let zmizela. Jezdila jsem si pro ni do Polska. Pak se v obchodech objevila pasterizovaná ve vaničkách, ale to už není ono. Nakonec jsem ji objevila v prodejně se zdravou výživou, kde ji dostávají v plastových kbelíčcích a prodávají taky na váhu. Není u nás zrovna nejlevnější, ale stejně si ji aspoň jednou týdně nenechám ujít!
barborka1809
U nás máme taký drevený obchodík, kde nám predávajú bryndzu na váhu a je výborná :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia