Vajcia s paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: strigus
Recept, ktorý moja láska ľúbi, mám od svokry.
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
- ..žĺtky vymiešame s maslom, horčicou, kečupom, chrenom a ochutíme (soľ, korenie), prípadne iné podľa chuti..
- ..medzitým dáme variť zemiaky..
- žĺtkovou zmesou naplníme uvarené bielky vajec a polovičky zlepíme..
- naplnené vajíčka obalíme v trojobale a smažíme v oleji
- spravíme si rajčinovú omáčku: cibuľkový základ na oleji, až zosklovatie, zasypeme múkou, trocha popražíme a pridáme rajčinová pretlak (mala som 500 g v krabičke) a ochutíme - cukor, soľ, korenie, prípadne ak to preženieme s múkou, tak zriedime s vodou. Necháme prevrieť a odstavíme.
- Uvarené zemiaky roztlačíme, vyšľaháme a maslom a smotanou, naservírujeme s omáčkou a vajíčkami a papáme :) Dobrú chuť!