Foto: strigus
Recept, ktorý moja láska ľúbi, mám od svokry.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
-
2
..žĺtky vymiešame s maslom, horčicou, kečupom, chrenom a ochutíme (soľ, korenie), prípadne iné podľa chuti..
-
3
..medzitým dáme variť zemiaky..
-
4
žĺtkovou zmesou naplníme uvarené bielky vajec a polovičky zlepíme..
-
5
naplnené vajíčka obalíme v trojobale a smažíme v oleji
-
6
spravíme si rajčinovú omáčku: cibuľkový základ na oleji, až zosklovatie, zasypeme múkou, trocha popražíme a pridáme rajčinová pretlak (mala som 500 g v krabičke) a ochutíme - cukor, soľ, korenie, prípadne ak to preženieme s múkou, tak zriedime s vodou. Necháme prevrieť a odstavíme.
-
7
Uvarené zemiaky roztlačíme, vyšľaháme a maslom a smotanou, naservírujeme s omáčkou a vajíčkami a papáme :) Dobrú chuť!
Diskusia k receptu