Úžasný Oreo cheesecake - pečený

adakovalinka - fotkaadakovalinka, 6. apríla 2016

Prednedávnom som urobila veľmi jednoduchý, no úžasný cheesecake a mnoho priateľov si pýtalo recept, tak som sa rozhodla podeliť sa oň, aj s vami Zobraziť celý popisPrednedávnom som urobila veľmi jednoduchý, no úžasný cheesecake a mnoho priateľov si pýtalo recept, tak som sa rozhodla podeliť sa oň, aj s vami :) Pokiaľ nemáte radi Oreo sušienky, môžete ich nahradiť za akékoľvek iné, podľa vašej chuti.

8
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
28 ks
56 g
Plnka:
680 g
150 g
1 čl
3 ks
8 ks
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 175°C a pripravíme si formu. Ja osobne som použila formu s priemerom 23 cm a výškou 6 cm, ktorú som vymazala olejom a na spodok som použila papier na pečenie.
    Rozdrvíme Oreo sušienky na jemný mix. Najjednoduchšie je ich vhodiť do mixéra, celé, čiže aj bielu časť sušienky. Sušienkový mix nasypeme do misky a polejeme rozpusteným maslom. Zmes miešame dovtedy, pokiaľ sú všetky omrvinky zmiešané s maslom. Zmes nasypeme do formy a čo najlepšie utlačíme, napríklad pohárom, aby vznikol pekný korpus. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 7 minút.

  2. 2

    Medzitým, v miske zmiešame smotanový syr Philadelphia (odporúčam, je naozaj skvelý !, v žiadnom prípade nepoužívajte mascarpone, keď to inak nejde, tak jemný tvaroh, je druhá najlepšia voľba), cukor, vanilkový extrakt, alebo vnútro vanilkového struku. Miešame mixérom, až kým sa všetky časti pekne spoja. Všetky ingrediencie by mali byť izbovej teploty. Pridáme vajcia, pridávame po jednom vajíčku a neustále miešame, no pracujeme rýchlo.
    TIP: Tento krok nie je úplne nevyhnutný, ale je to dobrý trik: celú zmes precedíme cez sito. Zaberie to nejaký čas, ale budete mať istotu, že cheesecake bude ešte nadýchanejší, bez akýchkoľvek nerozmixovaných častí vajec a pod. Rozdrvíme asi 8 Oreo sušienok a pridáme do zmesi. Zmes nalejeme na korpus a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme 40 minút.

    Úžasný Oreo cheesecake - pečený - obrázok 2
  3. 3

    TIP: Ako skontrolovať, že cheesecake je hotový a ako ho neprepiecť? Ak ním zatrasiete, stred sa bude trošku hmýriť, ale okraje ostanú tuhé, bez pohybu.
    Cheesecake musí vychladnúť na mriežke, aby mohol „dýchať“ aj zo spodu a vychladnutý cheesecake musí odstáť v chladničke minimálne 3 hod.
    Cheesecake ozdobte podľa chuti. Ja osobne som, v tomto prípade, použila čerstvé jahody, maliny a Oreo sušienky. Neskôr som celý koláč poliala karamelom, ale to na foto nie je.
    TIP: ak sa vám stáva, že cheesecake praská v strede, obaľte formu alobalom, spodok aj okraje. Môžete použiť aj takzvaný „vodný kúpeľ“. To znamená, naliať do pekáča vodu a vložiť obalenú formu do nej.
    Prajem dobrú chuť :)
    Originál receptu, aj s foto postupom nájdete tu: http://zoomyummy.com/2014/03/31/cookies-and-cream-cheesecake/

    Úžasný Oreo cheesecake - pečený - obrázok 3

Diskusia k receptu

terinka55
Nie som veľmi na sladké, ale ochutnala by som, lebo vyzerá fantasticky :-). U mňa za 5*.
haji
Děkuji za recept! Postup vypracován do detailu, tyjo toho si moc vážím. Jsi šikulka a praktik v jednom. Ukládám si tvůj receptík, krásná práce!
murina
Vyzerá a určite aj chutí skvele, ukladám a 5⭐️