Utopence na jednotku

Utopence na jednotku
Foto: rein
reinRein, recept pridal: 17. februára 2012 13:48Ďalšie jeho recepty

Utopenec bez piva,ako chlap bez ženy.

Suroviny

3
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Prichystáme si hlavné suroviny.Hlavne špekáčiky musia byť originál od mäsiara,nie zo supermarketu.
Utopence na jednotku - obrázok 1

2

Olúpané špekáčiky si narežeme z jedne strany do polovičky a naplníme ich plátkami cesnaku,z vrchu a zospodu ich ešte niekoľko krát mierne narežeme,aby lepšie presiakli nálevom.
Utopence na jednotku - obrázok 2

3

Do primeraného zaváraninového pohára vrstvime na kolieska nakrájanú cibuľu,uhorku a špekáčiky.Ak nám zostal cesnak,tiež ho pridávame medzi vrstvy aj s feferónkami.Nakoniec si urobíme nálev s korenia,bobkového listu,cukru,soli,vody a octu,ktorý varíme 5 minút a vychladený vlejeme do pohára.Zavrieme viečkom,alebo celofánom a uložíme na chladné miesto na 7 dni.Ja osobne sa už nemôžem dočkať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • soncya, 17. februára 2012 o 14:56
    mňam, ani ja!


  • izabella929, 17. februára 2012 o 16:57
    no pekné to je.-) ja som nenašla odvahu tot urobiť...ale vyzerá to parádne.-))


  • cistinka, 17. februára 2012 o 17:14
    Týmto sa doma veľmi zavďačím...hlavne tým cesnakom :-)


  • tatranka, 17. februára 2012 o 17:45
    Môj zaťko miluje utopence ! My ostatní ich zjeme,ale robím ich len ak ho chcem prekvapiť a my sa už len zvezieme.A to pivko si vtedy veru dáme aj my.Naozaj patrí k utopencom.Máš ich trochu iné,ako ich ja robím.Ukladám si tvoj recept.


  • bejgi, 17. februára 2012 o 17:54
    chlapcom doma slinky tečú, ja také nerobím, ale asi budem musieť skúsiť :)))


  • salinka, 17. februára 2012 o 22:09
    Lakave, vyzeraju velmi dobre. Robime aj v paradajkovom naleve, tiez pochutka.


  • rein, 18. februára 2012 o 08:17
    @salinka daj recept,tiež by som skúsil aj také


  • salinka, 18. februára 2012 o 20:16
    @rein , ak mi do toho v pondelok nič nevbehne, hodím ich na Varechu.


  • remcula, 18. februára 2012 o 23:06
    Já tu chuť úplně cítím!!!


  • rein, 19. februára 2012 o 06:00
    @salinka už sa teším


  • sisuk, 1. februára 2013 o 22:51
    My utopence zavárame, nemusíš čakať 7 dní, dajú sa jesť hneď na druhý deň. A vydržia....(teda mali by vydržať, ale u nás nemajú šancu...)


  • jurka, 25. augusta 2014 o 20:21
    Už ich robím 3.krát. Podľa toho, ako miznú, sú výborné. Ja teda také nemusím, ale deti i manžel majú problém vydržať 7 dní... Ďakujem za super recept.


  • retard, 20. januára 2015 o 06:17
    Robím, ale podľa českého návodu, také , aké podávajú v českých
    hospodách.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist