Utopence na jednotku

Utopence na jednotku
Foto: rein
reinRein, recept pridal: 17. februára 2012 13:48Ďalšie jeho recepty

Utopenec bez piva,ako chlap bez ženy.

Suroviny

3
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Prichystáme si hlavné suroviny.Hlavne špekáčiky musia byť originál od mäsiara,nie zo supermarketu.
Utopence na jednotku - obrázok 1

2

Olúpané špekáčiky si narežeme z jedne strany do polovičky a naplníme ich plátkami cesnaku,z vrchu a zospodu ich ešte niekoľko krát mierne narežeme,aby lepšie presiakli nálevom.
Utopence na jednotku - obrázok 2

3

Do primeraného zaváraninového pohára vrstvime na kolieska nakrájanú cibuľu,uhorku a špekáčiky.Ak nám zostal cesnak,tiež ho pridávame medzi vrstvy aj s feferónkami.Nakoniec si urobíme nálev s korenia,bobkového listu,cukru,soli,vody a octu,ktorý varíme 5 minút a vychladený vlejeme do pohára.Zavrieme viečkom,alebo celofánom a uložíme na chladné miesto na 7 dni.Ja osobne sa už nemôžem dočkať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • soncya, 17. februára 2012 o 14:56
    mňam, ani ja!


  • izabella929, 17. februára 2012 o 16:57
    no pekné to je.-) ja som nenašla odvahu tot urobiť...ale vyzerá to parádne.-))


  • cistinka, 17. februára 2012 o 17:14
    Týmto sa doma veľmi zavďačím...hlavne tým cesnakom :-)


  • tatranka, 17. februára 2012 o 17:45
    Môj zaťko miluje utopence ! My ostatní ich zjeme,ale robím ich len ak ho chcem prekvapiť a my sa už len zvezieme.A to pivko si vtedy veru dáme aj my.Naozaj patrí k utopencom.Máš ich trochu iné,ako ich ja robím.Ukladám si tvoj recept.


  • bejgi, 17. februára 2012 o 17:54
    chlapcom doma slinky tečú, ja také nerobím, ale asi budem musieť skúsiť :)))


  • salinka, 17. februára 2012 o 22:09
    Lakave, vyzeraju velmi dobre. Robime aj v paradajkovom naleve, tiez pochutka.


  • rein, 18. februára 2012 o 08:17
    @salinka daj recept,tiež by som skúsil aj také


  • salinka, 18. februára 2012 o 20:16
    @rein , ak mi do toho v pondelok nič nevbehne, hodím ich na Varechu.


  • remcula, 18. februára 2012 o 23:06
    Já tu chuť úplně cítím!!!


  • rein, 19. februára 2012 o 06:00
    @salinka už sa teším


  • sisuk, 1. februára 2013 o 22:51
    My utopence zavárame, nemusíš čakať 7 dní, dajú sa jesť hneď na druhý deň. A vydržia....(teda mali by vydržať, ale u nás nemajú šancu...)


  • jurka, 25. augusta 2014 o 20:21
    Už ich robím 3.krát. Podľa toho, ako miznú, sú výborné. Ja teda také nemusím, ale deti i manžel majú problém vydržať 7 dní... Ďakujem za super recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist