Utopence na jednotku

Utopence na jednotku
Foto: rein
reinRein, recept pridal: 17. februára 2012 13:48Ďalšie jeho recepty

Utopenec bez piva,ako chlap bez ženy.

Suroviny

3
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Prichystáme si hlavné suroviny.Hlavne špekáčiky musia byť originál od mäsiara,nie zo supermarketu.
Utopence na jednotku - obrázok 1

2

Olúpané špekáčiky si narežeme z jedne strany do polovičky a naplníme ich plátkami cesnaku,z vrchu a zospodu ich ešte niekoľko krát mierne narežeme,aby lepšie presiakli nálevom.
Utopence na jednotku - obrázok 2

3

Do primeraného zaváraninového pohára vrstvime na kolieska nakrájanú cibuľu,uhorku a špekáčiky.Ak nám zostal cesnak,tiež ho pridávame medzi vrstvy aj s feferónkami.Nakoniec si urobíme nálev s korenia,bobkového listu,cukru,soli,vody a octu,ktorý varíme 5 minút a vychladený vlejeme do pohára.Zavrieme viečkom,alebo celofánom a uložíme na chladné miesto na 7 dni.Ja osobne sa už nemôžem dočkať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • soncya, 17. februára 2012 o 14:56
    mňam, ani ja!


  • izabella929, 17. februára 2012 o 16:57
    no pekné to je.-) ja som nenašla odvahu tot urobiť...ale vyzerá to parádne.-))


  • cistinka, 17. februára 2012 o 17:14
    Týmto sa doma veľmi zavďačím...hlavne tým cesnakom :-)


  • tatranka, 17. februára 2012 o 17:45
    Môj zaťko miluje utopence ! My ostatní ich zjeme,ale robím ich len ak ho chcem prekvapiť a my sa už len zvezieme.A to pivko si vtedy veru dáme aj my.Naozaj patrí k utopencom.Máš ich trochu iné,ako ich ja robím.Ukladám si tvoj recept.


  • bejgi, 17. februára 2012 o 17:54
    chlapcom doma slinky tečú, ja také nerobím, ale asi budem musieť skúsiť :)))


  • salinka, 17. februára 2012 o 22:09
    Lakave, vyzeraju velmi dobre. Robime aj v paradajkovom naleve, tiez pochutka.


  • rein, 18. februára 2012 o 08:17
    @salinka daj recept,tiež by som skúsil aj také


  • salinka, 18. februára 2012 o 20:16
    @rein , ak mi do toho v pondelok nič nevbehne, hodím ich na Varechu.


  • remcula, 18. februára 2012 o 23:06
    Já tu chuť úplně cítím!!!


  • rein, 19. februára 2012 o 06:00
    @salinka už sa teším


  • sisuk, 1. februára 2013 o 22:51
    My utopence zavárame, nemusíš čakať 7 dní, dajú sa jesť hneď na druhý deň. A vydržia....(teda mali by vydržať, ale u nás nemajú šancu...)


  • jurka, 25. augusta 2014 o 20:21
    Už ich robím 3.krát. Podľa toho, ako miznú, sú výborné. Ja teda také nemusím, ale deti i manžel majú problém vydržať 7 dní... Ďakujem za super recept.


  • retard, 20. januára 2015 o 06:17
    Robím, ale podľa českého návodu, také , aké podávajú v českých
    hospodách.


  • grandma, 18. februára 2015 o 13:05
    Tiež robím podľa českého návodu, tam ale vôbec nejdú uhorky!


  • erikao, 19. februára 2015 o 15:50
    tiež som raz robila s cesnakom, ale ten zmodrel a zafarbil aj špekáčky ... vyzeralo to dosť blbo


  • erikao, 19. februára 2015 o 15:50
    tiež som raz robila s cesnakom, ale ten zmodrel a zafarbil aj špekáčky ... vyzeralo to dosť blbo



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist