Uncle Bens - omáčka (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Receptov na túto omáčku je asi veľa a každý má ten svoj.Asi pred piatimi rokmi mi recept dala kamarátka.Skúšala som viac spôsobov. Tento spôsob prípravy nám najlepšie chutí .Ponúkam moju variantu omáčky.

16 x 3 dl
porcií
30 minút
príprava
1,5h minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Paradajky zbavím šupky tak,že dám zovrieť vodu a do nej dám paradajky narezané do kríža ,nechám vodu zovrieť a scedím.Nechám trocha vychladnúť ,
  3. a potom paradajku olúpem.Pokrajam.
  4. Do väčšej misky si postupne nakrájam nadrobno cibuľu,papriku,paradajky,pridám scedenú kukuricu a huby,Pridám kečup,soľ cukor,olej a ocot.Cesnak a maličku feferonku pokrájam na drobno a pridám ku ostatnej zelenine.Tá feferonka dodá jemnú pikantnú chuť.Kto nemá rád tak nemúsi ju pridávať.Všetko to premiešam a dám variť.Za občasného miešania varím 20 minút.
  5. Ananas som poprekrajala na menšie kúsky a uhorky na drobno.Vodu z ananasu nevylievame,ale do nej rozhabarkujeme zemiakovú múčku,ktorou nakoniec zahustíme celú zmäs.Po 20 min.pridáme uhorky s ananasom a ešte povaríma asi 10 min.
  6. Počas varenia som pridala paradajkovú pastu a nakoniec som zahustila ananasovou šťavou.To potom necháme prejsť varom a odstavíme.
  7. Zmäs plníme do pripravených pohárou.
  8. Dobré uzatvoríme a sterilizujeme 20 minút pri 90°C.Z jednej dávky vyjde 15, 3 dl pohárou.