Ukrajinský boršč
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme a vývar precedíme.
- Červenú repu nakrájame na rezance a udusíme na polovici masti spolu s paradajkovým pretlakom a trochou octu.
- Zalejeme vývarom z mäsa, pridáme zápražku pripravenú zo zvyšku masti a múky. Vložíme očistené a nakrájané zemiaky, nakrájanú bielu kapustu, bobkový list, olúpané paradajky a mleté čierne korenie.
- Všetko spolu uvaríme domäkka, primiešame nakrájané uvarené mäso so zeleninou a ochutíme rozotreným cesnakom.
- Do porcií na tanier pridáme podľa chuti kyslú lahôdkovú smotanu a nakrájanú pažítku. Polievka musí byť hustá.
|