Údené tofu v zemiakovej placke (fotorecept)
Autor receptu: kata50
Ak poznáte Čiernohorský rezeň, tak potom tento recept je jeho malá obmena pre tieto pôstne dni. Možno osloví aj vegetariánov.
2 porcie |
20 minút príprava |
5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- Údené tofu si rozrežeme na polovicu, opatrne popicháme vidličkou a namarinujeme sójovou omáčkou z obidvoch strán. Necháme aspoň 1/2 hodiny postáť.
- Pripravíme si koreniny a prísady do plackového cesta.
- Nastrúhame zemiaky a zmiešame s prísadami
- Na horúci olej si dáme množstvo plackového cesta ( záleží od vás aké hrubé placky chcete ), ale aspoň toľko, aby sa balíček netrhal. Položíme na to marinované tofu, a zakryjeme cestom. Po chvíli obrátime ( nebojte sa drží to perfektne ) a opekáme na druhej strane.
- Tak a je to hotové. Naservírujeme s nakladanou zeleninou alebo s obľúbeným zeleninovým šalátom.
Hrúbku plátkov tofu si zvoľte sami. Je dôležité to patrične ochutiť.
Prajem dobrú chuť !