Údené tofu v zemiakovej placke (fotorecept)

Autor receptu: kata50

Ak poznáte Čiernohorský rezeň, tak potom tento recept je jeho malá obmena pre tieto pôstne dni. Možno osloví aj vegetariánov.

2
porcie
20 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Údené tofu si rozrežeme na polovicu, opatrne popicháme vidličkou a namarinujeme sójovou omáčkou z obidvoch strán. Necháme aspoň 1/2 hodiny postáť.
  2. Pripravíme si koreniny a prísady do plackového cesta.
  3. Nastrúhame zemiaky a zmiešame s prísadami
  4. Na horúci olej si dáme množstvo plackového cesta ( záleží od vás aké hrubé placky chcete ), ale aspoň toľko, aby sa balíček netrhal. Položíme na to marinované tofu, a zakryjeme cestom. Po chvíli obrátime ( nebojte sa drží to perfektne ) a opekáme na druhej strane.
  5. Tak a je to hotové. Naservírujeme s nakladanou zeleninou alebo s obľúbeným zeleninovým šalátom. Hrúbku plátkov tofu si zvoľte sami. Je dôležité to patrične ochutiť. Prajem dobrú chuť !