Tzatziky šalát (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tzatziky šalát bez gréckeho jogurtu to nie je to pravé orechové, preto môj recept je len taká napodobenina, ale veľmi vydarená :-)

15 minút
príprava

Postup

  1. pretože nemám grécky jogurt upravím si náš biely jogurt tak, že ho nechám stiecť a tým získa potrebnú hustotu. Jogurt vylejem do sitka, ktoré som ešte vystlala plátienkom. Robím to väčšinou večer a do rána nechám v chladničke. Ale stačia aj 1-2 hod.
  2. Po stečení ostane v nádobe srvátka, ktorú môžeme použiť namiesto mlieka do kysnutých koláčov, pri pečení chleba alebo z nej uvariť napr. zemiakovú kyselú polievku. Tí odvážnejší ju môžu len tak vypiť :-)
  3. šalátovú uhorku očistíme a škrabkou nakrájame pozdĺžne pásy, len pevnú časť... necháme chvíľu odstáť, potom mierne vyžmýkame
  4. a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a korenie...
  5. zamiešame a pridáme jogurt, za hrsť nasekaného čerstvého kôpru a dáme vychladiť
  6. podávame ako samostatné jedlo, alebo ako šalát k mäsu... ja som ho robila ku kuracím rezníkom...