Foto: gordonko
...veľa receptou na TIRAMISU no do všetkého ide káva ,ktorú nemusim , vôbec mi Zobraziť celý popis...veľa receptou na TIRAMISU no do všetkého ide káva ,ktorú nemusim , vôbec mi nechutí a vyhadzovať peniažky za Maskarpone sa mi tiež nechcelo ,preto som špekuloval ako nato ... možno je to od Tiramisu ,,ďaleko,, ale podstatné je , že nám chutí
príprava
Suroviny
2 bal (240 g) |
|
8 |
|
1 hrnček |
|
1 - 2 |
|
+ - 500 g (domáca) |
|
0,5 litra |
|
2 - 2,5 dcl |
|
1 plechovka (850 g) |
|
1 téglik (250 g) |
|
Postup
-
1
prichystné suroviny
-
2
piškoty si poukladáme na dno plechu - nešetril som snimi
-
3
kompotovou šťavou ich ponamáčame , ja som na každý piškot striekol šťavu cez injekčnú striekačku
-
4
okraje som vyložil najrájanými broskyňami
-
5
Tvaroh - syr urobený zo syrvákky (ricotta ) dáíme do misky ,pridáme 8 žltkou 2 vanilínové cukry a hrnček práškového cukru a premiešame ....ochutiť , kto chce sladší krém pridá ešte cukor ..bieľka medzitým chladíme v chladničke - lepšie sa potom vyšlahajú
-
7
pridáme smatanku a premiešame
-
8
prilejeme vaječný likér a zasa premiešame
-
9
bielka si vyšlaháme na tuhý sneh
-
10
a jemne zapracujeme doň krém
-
11
kompletne premiešané .... polovičku vylejeme na piškoty a rozotrieme po celom plechu
-
12
na krém poukladáme druhú vrstvu piškot, naňu správíme ,,ohrádku ,, z piškot a opäť striekačkou navlhčíme všetky piškoty dovnútra dáme zbytok broskyň pokrájaných na kocky
-
13
a nato dáme druhú polovinu krému rozotrieme a posypeme kakaom a dáme chladiť do ledničky
-
14
a nebo na balkon
-
15
DOBRÚ CHUŤ
by som si námahu vyslahat zltky aj bielka nad horucou parou (na vodnom kúpeli)....pre istotu. Nekritizujem ,iba pripominam!
Ten kolacik musel byt velmi chutny ! S ricottou ktoru prave teraz robim som sice mala ine plany:-)...ale cast z nej "obetujem " vo vseobecnom zaujme a urobim nam taky maly "Tyram Misu " - a vsetci budu spokojni :-)))
mňa úplne zbytočne)
Mne sa zdá,že si tu vzájomne pochvaľujete recepty, aj vtedy, keď by ste nemali. Tu sa každý bojí napísať čo si o tom myslí?
buď si tie vajca poriadne vyšľahaj nad horúcou parou , alebo si ich šanuj , bude to zdravšie a bez salmony.
máš recht a brnkni keď bude hotový. Prifrčím, ale aby mi neprimrzli moje ružiaky. Priprav paru.
Takže od vtedy ja mám strach zo surových vajec, preto tá reakcia.
máš veľkú pravdu. Ale ľudia si to neuvedomujú. Až keď to postihne
ich blízkych priateľov a rodinu , potom si uvedomia , že to nestálo za to utrpenie. Bol so svedkom takej oslavy a videl som jej následky, keď pár zákuskov znepríjemnilo život hromade ľudí.
Riskujem len pri tataráku.