"Týram Misu" fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 24. marca 2013

Foto: gordonko

...veľa receptou na TIRAMISU no do všetkého ide káva ,ktorú nemusim , vôbec mi Zobraziť celý popis...veľa receptou na TIRAMISU no do všetkého ide káva ,ktorú nemusim , vôbec mi nechutí a vyhadzovať peniažky za Maskarpone sa mi tiež nechcelo ,preto som špekuloval ako nato ... možno je to od Tiramisu ,,ďaleko,, ale podstatné je , že nám chutí

60 minút
príprava

Suroviny

2 bal (240 g)
8
1 hrnček
1 - 2
+ - 500 g (domáca)
0,5 litra
2 - 2,5 dcl
1 plechovka (850 g)
1 téglik (250 g)




Postup

  1. 1

    prichystné suroviny

  2. 2

    piškoty si poukladáme na dno plechu - nešetril som snimi

  3. 3

    kompotovou šťavou ich ponamáčame , ja som na každý piškot striekol šťavu cez injekčnú striekačku

  4. 4

    okraje som vyložil najrájanými broskyňami

  5. 5

    Tvaroh - syr urobený zo syrvákky (ricotta ) dáíme do misky ,pridáme 8 žltkou 2 vanilínové cukry a hrnček práškového cukru a premiešame ....ochutiť , kto chce sladší krém pridá ešte cukor ..bieľka medzitým chladíme v chladničke - lepšie sa potom vyšlahajú

  6. 7

    pridáme smatanku a premiešame

  7. 8

    prilejeme vaječný likér a zasa premiešame

  8. 9

    bielka si vyšlaháme na tuhý sneh

  9. 10

    a jemne zapracujeme doň krém

  10. 11

    kompletne premiešané .... polovičku vylejeme na piškoty a rozotrieme po celom plechu

  11. 12

    na krém poukladáme druhú vrstvu piškot, naňu správíme ,,ohrádku ,, z piškot a opäť striekačkou navlhčíme všetky piškoty dovnútra dáme zbytok broskyň pokrájaných na kocky

  12. 13

    a nato dáme druhú polovinu krému rozotrieme a posypeme kakaom a dáme chladiť do ledničky

  13. 14

    a nebo na balkon

  14. 15

    DOBRÚ CHUŤ

Diskusia k receptu

gordonko
záujemcovia o STRETKO VARECHA-rou 11.5. v Nitre prihláste sa aj sem formou komentu , tajnej správy,alebo na POKECi nick Gordy-f1 ,alebo Gordon-ko , poprípade na mob. 0944 234 933 ... pekný deň Vám
tiginko
úžasný názov pre určite dobrý zákusok, ktorý sa nechce tváriť ako Tiramisu :-) :-)
manya
vyskúšam z polovičnej dávky, ricotta sa vydarila
babav
@gordonko ,priatelis sa so salmonelou? Kolac je iste chutny,ale dala
by som si námahu vyslahat zltky aj bielka nad horucou parou (na vodnom kúpeli)....pre istotu. Nekritizujem ,iba pripominam!
gordonko
@babav súhlasim stebou ,ale vajcia som kupoval priamo zo slepičárny , sú čerstvé a na niečo predsa musím zomrieť , okrem toho rád riskujem
gordonko
@manya ...ano bola super ,dala sa pekne vymiešať len čo sdalšou ??? ...zasa idem robiť syr niečo zasa iné ..poraď čo doň primiešam
micanela
kolacik krasny - ale mala som dvakrat salmonelozu takze neriskujem
babidka
@gordonko , to kolko ludi si s tymto pohostil???? Zvolal si cely panelak na olovrant ?:-))))
Ten kolacik musel byt velmi chutny ! S ricottou ktoru prave teraz robim som sice mala ine plany:-)...ale cast z nej "obetujem " vo vseobecnom zaujme a urobim nam taky maly "Tyram Misu " - a vsetci budu spokojni :-)))
gordonko
@babidka no ak nerátam čierného drozda čo priletel okoštovať,tak zneho mla žena , dcera a ja .... ked sa poponáhlaš aj Tebe sa ujde
helanka
ked sa zdari tak sa da- niekedy aj utyyyyrana miska moze byt zaujimava aj chutna ako sa to podarilo tebe.
gordonko
@cesminaz tak to Ti nepoviem ...... čítal som niekolko receptou , ale vasvetlenie som sa nikde nedočítal
gordonko
@akeber a jéje ...mam tam preklep .... namiesto páčí tam mam ...................... niečo iné , ktovie ako i to zobrala???
jody
Fajna vec, ale pre mna uplne bez vajec, sa mi tam zdaju zbytocne.
angast
keď už sa mám potento zo surových vajec, tak určite radšej z tataráku ako z tejto mise
gubics
Ja by som to určite nezjedla keď je v tom toľko surových vajec (podľa
mňa úplne zbytočne)
Mne sa zdá,že si tu vzájomne pochvaľujete recepty, aj vtedy, keď by ste nemali. Tu sa každý bojí napísať čo si o tom myslí?
hubarka35
taky tak urobím bez vajec...sú zbytočné tam.....a tolko vela....viac syra a smotanky.....dám....
gordonko
@gubics kludne napíš čo si myslíš , ja sa kritiky nebojim a dobrú radu rád príjmem ...robyl som to 1x a pobral som info z niekolkých receptou a vynechal som to čo nelúbim , preto som tomu dal aj svoj názov ,aby som iných nezavádzal
gordonko
@hub árka35 daj vedieť ako chutilo , urobím dalšiu podla Teba .... mnohý tu vajcia zavrhujú tak skúsim bez.....
angast
@gordonko
buď si tie vajca poriadne vyšľahaj nad horúcou parou , alebo si ich šanuj , bude to zdravšie a bez salmony.
angast
@gordonko
máš recht a brnkni keď bude hotový. Prifrčím, ale aby mi neprimrzli moje ružiaky. Priprav paru.
gubics
Doporučujem každému VyGooglovať všetko čo sa píše o salmonelóze. To že máte vajíčka z domáceho chovu ešte neznamená, že nemôžu byť nakazené. Pred niekoľkými rokmi môjmu susedovi jeho kolega doniesol pred veľkou nocou domáce vajíčka, manželka z nich urobila majonézu na šalát, a nakazila celú rodinu, takže sviatky strávili v nemocnici, a tiež si mysleli, že čerstvé domáce vajíčka sú určite lepšie ako kúpené v obchode. Sused môj musel veľmi dlho ešte držať dietu.(Neviem ako je to s ním teraz, lebo už tam nebývam).
Takže od vtedy ja mám strach zo surových vajec, preto tá reakcia.
angast
@gubics
máš veľkú pravdu. Ale ľudia si to neuvedomujú. Až keď to postihne
ich blízkych priateľov a rodinu , potom si uvedomia , že to nestálo za to utrpenie. Bol so svedkom takej oslavy a videl som jej následky, keď pár zákuskov znepríjemnilo život hromade ľudí.
Riskujem len pri tataráku.
violeta
@gubics , mas pravdu, salmoneloza je nebezpecna hlavne pre starsich ludi a deti a urcite aj pre menej odolnych ludi. Moj dedko, vzdelany clovek, lekarnik, jej podlahol, dal si len zmrzlinu :(
peter48
Osobne nemám síce, našťastie, skúsenosť so salmonelou, ale nedávno v TV vo voľákej relácii vraveli, že salmonela je len na povrchu škrupiny a že stačí vajcia len opláchnuť vodou, minimálne 90 st.C teplou a nemala by robiť problémy. Samozrejme, že potom sa už nedajú skladovať a treba ich hneď použiť.
viera1
Šľahať vajíčka nad parou 20min. pri teplote 60°C .
gordonko
@viera1 ...teraz sa bude ,,šlahať,, inde , veľkonočný pondelok sa blíží...... len či dvere otvorýme , stále sa to z hora nanás sype a sype ,až nam dvere zasype ..... asi sa prezlečiem do MIKILÁŠského a pojdem do ulíc
viera1
Od rána šuflujeme so susedou a už sa ma pýtala,či mám nakúpené vianočné darčeky...A zlomyseľný traktorista príde s pluhom a všetko z cesty nahrnie na chodník a parkovisko pred domom.Žiadna šibačka nebude,nenechám sa týrať...Nekonečný príbeh,táto zima.
tiginko
no veru...vraj bude dnes chodiť Ježiško a rozdávať kraslice, aby sme mali čo dať trom kráľom, ktorí nás prídu v pondelok vyšibať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia