Tvarohový koláč

gabili - fotkagabili, 3. mája 2010
Tvarohový koláč
Foto: gabili

Tento recept mam od svojej mamky, doma sme ho často piekli a mali sme ho moc radi, teraz ho pečiem aj Zobraziť celý popisTento recept mam od svojej mamky, doma sme ho často piekli a mali sme ho moc radi, teraz ho pečiem aj ja, je mňamky

15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
240 g
1
240 g
1/2
Plnka:
500 g
250 g
150 g
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Žltky vymiešame s praškovým cukrom a vodou, pridáme múku, kypriaci prášok a zo 6 bielkov tuhý sneh. Zľahka premiešame a pečieme na vymastenom a mukou vysipanom plechu.

  2. 2

    Medzitým vymiešame tvaroh z maslom, praškovým a vanilkovým cukrom, citriononovou kôrou.Krém miešame mixerom aby bol jemny.

  3. 3

    Na upečenú, vychladnutú piškotu dáme tvarohový krém, nožom ho rozotrieme a posipeme struhanou čokoládou.

Diskusia k receptu

alexdidi
toto bol môj obľúbený koláčik od mojej mamky, ale to je už dávnoooo...Robievam ho občas aj teraz avšak servírujem tak, že piškótu rozdelím po upečení na polovicu a krém dám medzi ne, vrch už len posypem práškovým cukrom.Asi ako spomienku z detstva...Ten tvoj posypeš iste čokoládou.Šľahačkou by to bolo trochu obtiažne./samozrejme je to tlač. chyba/
marlen
robievali sme niečo podobné, do tvarohového krému sme pridával kokos a dávali sme menej masla. je to výborné, určite aj tvoj,@gabili.
babidka
ach , dalsie pokusenie :-))) ale tento kolacik urcite upeciem , domaceho fajnoveho tvarohu mam dost a vyzera to na taku rychlovku : rychlo urobene - este rychlejsie zjedene :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia