Tvarohový dezert s kivi

Jakub Jakubčo
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 18. júla 2012
Tvarohový dezert s kivi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
1
porcia
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
80 g
50 g
1 KL
2 guľôčky




Postup

  1. 1

    Tvaroh vymiešame so stužovačom a umelým sladidlom do hladkej hmoty. Túto zmes rozdelíme na polovicu.

  2. 2

    Jednu polovicu dáme na dno pripravenej formy (na srnčí chrbát), ošúpané kivi rovnomerne poukladáme a dáme na 10 minút do chladničky.

  3. 3

    Druhú polovicu zmiešame s višňami a navrstvíme. Zdobíme čerstvou mätou.

Diskusia k receptu

mlsalka
pekne to vyzera a je to uplne jednoduche. z tej fotky mi normalne vyhladlo. :D
martamm
Nie ej mi jasné, aký stužovač treba použiť, ten, čo sa dáva do šľahačky?
marienka44
@Jakub Jakubčo , ale forma "srnci chrbat" je dost velka a neviem si predstavit vyplnit ju s 100 g tvarohu + ovocie. :-)
dogagador
presne to iste som si pomyslela, ze ak to chcem urobit, tak musim pouzit aspon kilo tvarohu, aby som vyplnila cely srnci chrbat a mala to take pekne, ako na obrazku. ale inak recep sa mi paci, hlavne ten vysledok!
jajaem
málo surovín do srncieho chrbta....nie?
A aky tvaroh? jemny alebo hrudkovy ?
redakcia
V recepte je, že uvedené množstvo platí pre jednu osobu, teda pre viac osôb treba množstvo surovín vynásobiť počtom osôb.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia