Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohovo-malinové kocky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 27. apríla 2022. Komerčný recept.
Tvarohovo-malinové kocky bez lepku
Foto: novalim

Náš dnešný recept na tvarohovo-malinové kocky bez lepku určite stojí za vyskúšanie. Tento chutný svieži koláčik vám isto prinesie do kuchyne závan jari. Zobraziť celý popisNáš dnešný recept na tvarohovo-malinové kocky bez lepku určite stojí za vyskúšanie. Tento chutný svieži koláčik vám isto prinesie do kuchyne závan jari. Tvarohu sa nikdy neprejeme a maliny mu dodajú šťavnatosť a sviežosť. Posypaný práškovým cukrom ulahodí ako dezert ku kávičke alebo pri posedení s priateľmi.
Zdroj: www.novalim.sk

12-15
porcií
75 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g (+ na vysypanie plechu)
120 g (+ na vymazanie plechu)
75 g
1/3 bal.
1 ks
Náplň:
300 g
60 g (+ na posypanie)
1/4 ČL
z 1/2 citróna
1 PL
40 g
1 ks
200 g (čerstvé alebo mrazené)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto dáme do väčšej misy a vypracujeme na hladké vláčne cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme aspoň na 30 minút odležať do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku. V mise zmiešame tvaroh, cukor, vanilku, nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu. Potom pridáme škrob, vajce a dobre zapracujeme.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na polovice a obidve časti vyvaľkáme na veľkosť plechu, približne 20x30 cm. Pomocou valčeka prenesieme prvé cesto do maslom vymasteného a múkou vysypaného plechu a prstami dotlačíme okraje. Na cesto rovnomerne nanesieme tvarohovú plnku, do ktorej vtlačíme maliny. Prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta.

  3. 3

    Povrch popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C približne 45 minút. Koláč je hotový, keď zapichnutá špajľa vyjde von suchá. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame na menšie kocky a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia