Tvarohovo-cibuľový koláč (fotorecept)

Autor receptu: jatanika

Slaný koláč na sychravé zimné popoludnia. Inšpirované receptom zo Slovenskej kuchárky, upravený.

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z múky, droždia, vody, soli a roztopenej vlažnej masti vymiesime cesto.
  2. Necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
  3. Pripravíme si suroviny na plnku.
  4. Cibuľu a slaninu nakrájame a trochu vyškvaríme. Necháme vychladnúť. Smotanu zmiešame s tvarohom, vajíčkom, tymiánom, soľou a korením. Primiešame cibuľu so slaninou.
  5. Vykysnuté cesto dáme do vymastenej väčšej okrúhlej koláčovej formy alebo na menší plech.
  6. Navrstvíme plnku.
  7. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.