Tvarohovo-cibuľový koláč (fotorecept)
Autor receptu: jatanika
Slaný koláč na sychravé zimné popoludnia. Inšpirované receptom zo Slovenskej kuchárky, upravený.
12 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, droždia, vody, soli a roztopenej vlažnej masti vymiesime cesto.
- Necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
- Pripravíme si suroviny na plnku.
- Cibuľu a slaninu nakrájame a trochu vyškvaríme. Necháme vychladnúť. Smotanu zmiešame s tvarohom, vajíčkom, tymiánom, soľou a korením. Primiešame cibuľu so slaninou.
- Vykysnuté cesto dáme do vymastenej väčšej okrúhlej koláčovej formy alebo na menší plech.
- Navrstvíme plnku.
- Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.