Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom fotorecept
Foto: kukulienka71
Už pri ich pečení sa vám búdú zbiehať slinky v ústach pre tú lákavú vôňu:-)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Recept som našla v maďarskom časopise, bol viac komplikovaný, dokonca s droždím a viacnásobným vaľkaním. Rozhodla som sa pre moju jednoduchú verziu: múku, soľ, tvaroh a nasekané maslo som zmiesila
-
2
Medvedí cesnak umyla
-
3
a nasekala na väčšie rezance
-
4
pridala k cestu, dôkladne premiesila, vytvarovala štvorec a dala zabalený vo fólii do chladničky na pol hodiny.
-
5
Potom som cesto na pomúčenej podložke rozvaľkala na hrúbku asi 0,5 cm a krájala hrubšie tyčinky a samozrejme keďže je Veľká noc, tak aj zajačikov:-) Vyzerali pekne strakato
-
6
potrela som ich rozšľahaným vajíčkom, zajacom prilepila očká z ľanových semienok a tyčinky posypala sezamom, celým makom a ľanovými semienkami. Rúra sa mi predhrievala na 200°C. Všetko som naukladala na papierom vyložený plech a na dvakrát upiekla.
-
7
prvý plech som piekla 21 minút, pečivo bolo ružové, voňavé a mäkkšie.
-
8
druhý plech sa mi podaril viac tmavý, to je chrumkavejšie pečivo, mne chutí viac to mäkké. Vôňa v kuchyni bola neodolateľná!
-
9
Užite si medvedí cesnak v akejkoľvek forme, kým je jeho sezóna:-)
@goe , ďakujem za odozvu, áno, hrubšie je lepšie, pekný deň!
@elixir , som rada, že chutí, tie kocočky sú dobrý nápad, vďaka za odozvu a peknú fotku:-)
Jéj, utešené sú! nestačím sa diviť, aký si rýchly a šikovný. Prajem dobrú chuť k nim aj dobrú zábavu a hlavne všetko najlepšie k zajtrajším meninám. Nemám rodinu ani známeho tvojho menovca, tak som nevedela, že už zajtra🤭
Ďakujem :-)