Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Už pri ich pečení sa vám búdú zbiehať slinky v ústach pre tú lákavú vôňu:-)
15 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Recept som našla v maďarskom časopise, bol viac komplikovaný, dokonca s droždím a viacnásobným vaľkaním.
Rozhodla som sa pre moju jednoduchú verziu:
múku, soľ, tvaroh a nasekané maslo som zmiesila
- Medvedí cesnak umyla
- a nasekala na väčšie rezance
- pridala k cestu, dôkladne premiesila, vytvarovala štvorec a dala zabalený vo fólii do chladničky na pol hodiny.
- Potom som cesto na pomúčenej podložke rozvaľkala na hrúbku asi 0,5 cm a krájala hrubšie tyčinky a samozrejme keďže je Veľká noc, tak aj zajačikov:-) Vyzerali pekne strakato
- potrela som ich rozšľahaným vajíčkom, zajacom prilepila očká z ľanových semienok a tyčinky posypala sezamom, celým makom a ľanovými semienkami. Rúra sa mi predhrievala na 200°C. Všetko som naukladala na papierom vyložený plech a na dvakrát upiekla.
- prvý plech som piekla 21 minút, pečivo bolo ružové, voňavé a mäkkšie.
- druhý plech sa mi podaril viac tmavý, to je chrumkavejšie pečivo, mne chutí viac to mäkké. Vôňa v kuchyni bola neodolateľná!
- Užite si medvedí cesnak v akejkoľvek forme, kým je jeho sezóna:-)