Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept)

Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 22. júla 2010 12:36Ďalšie jeho recepty

Viem,že neuvádzam nič nové a že žemľovky určite robíte.Ja som s mojou spokojná,je šťavnatá,je to dobrý recept a preto ju vareškárkam ponúkam.

Suroviny

60
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vymastíme tortovú formu kúskom masla a vysypeme strúhankou.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 1

2

Obielíme jabĺčka,nastrúhame na hrubom strúhadle.Zasypeme 2lyžicami práškového cukru,pol káv.lyž škorice a pridáme hrsť hrozienok,vanilkový cukor.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 2

3

Tvaroh zamiešame s dvomi žĺtkami ,dvomi lyžicami pr.cukru a lyžicou masla,citr.kôru.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 3

4

7 rožkov prekrojíme na štvťky.Jeden rožok na kolieska.Budeme nimi zapĺňať medzery.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 4

5

Rozrobíme mlieko so štipkou soli a lyžicou práškového cukru.Rožky namáčame v mlieku,trochu ich v ruke zmačkneme,aby nemali v sebe veľa mlieka a ukladáme na dno formy.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 5

6

Do zaplnenej formy,/mali by to byť štyri rožky/ navrstvíme polovicu tvarohovej plnky.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 6

7

Na ňu uložíme celú jablkovú plnku.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 7

8

Teraz položíme na jabĺčka druhú časť tvarohovej plnky.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 8

9

Zakryjeme druhou polovicou rožkov namočených v osladenom mlieku.Takto pripravenú žemlovku necháme stáť,aby sa chute spojili a nahrejeme rúru na 180 0C.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 9

10

Pred zapečením položíme na rožky,tenké plátky masla.Žemlovku dáme zapiecť.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 10

11

Medzi tým si vyšľahám dve bielka s dvomi lyžicami práškového cukru.Keď je sneh na tuho vyšľahaný pomaly zapracujem nejaký výrazný lekvár.Mala som malinový.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 11

12

Po 20 minutach žemľovku vyberiem a lyžicou naukladám malé kopčeky na žemľovku takto ju dám opäť ešte na 8-10 minut zapiecť.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 12

13

Upečená a hotová žemľovka.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 13

14

Tvarohová žemlovka s pomarančom a pomarančovou penou.
Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept) - obrázok 14



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 22. júla 2010 o 16:35
    Martuška to vyzerá dobre ,jablčka s tvarohom to je mňamko a ta pena super!!!pekne nafoteny postup.-)))


  • evanaaa, 22. júla 2010 o 18:29
    Ale aj tá žemlovka z vianočky tu bola. Ja rožky tiež krájam, ale na menšie.A do mlieka tiež zamiešam žľtok. dobrá je aj, keď sa miesto jabľk dájú na tvarohovú plnku slivky, aj sušené, predtým namočené. Dá sa robiť ozaj na viac spôsobov. Dokonca som vymišala žľtka s cukrom a premiešala s rožkami miesto mlieka, je to také " fajnovšie".


  • tatranka, 22. júla 2010 o 18:58
    @evanaaa. Aj ja som krájavala na menšie kúsky kolieska.Takto to mám rýchlejšie a žemľovke to nevadí.Jej konzistencia sa nemení.


  • evanaaa, 23. júla 2010 o 16:59
    Tatranka, máš veru pravdu, hlavne že chuť ostáva.


  • erika1981, 20. októbra 2010 o 10:36
    Prave som ju supla do rury :)ja som namiesto rozkov pouzila sendvic a do peny som nedala ziaden lekvar,pretoze doma som ziaden nenasla :)zatial vyzera fajn,tak dufam,ze aj chutit bude fajn :)


  • bony13, 17. novembra 2010 o 20:39
    Bola neskutočne výborná, ešte šťastie, že som rovno urobila dvojitú dávku do hlbokého plechu, zmizla hneď, díky za výborný a nenáročný recept:)


  • tatranka, 8. októbra 2011 o 22:20
    @bony13 som veľmi rada,že žemlovka chutila.


  • myis, 29. januára 2012 o 22:45
    Ja podľa želania môjho muža nedávam žiadny sneh navrch, že sa toho prejedol v závodnej jedálni, ale vajcia rozmiešam v mlieku celé, on chce mať navrchu chrumkavé plátky sendvičov (ešte má dobré zuby - ja už umelé), tak to robím tak. Ale pretože mám sklerózu, dnes som zabudla na hrozienka do tvarohu - zje sa aj tak!!!!(Tá žemlovka!)


  • bejgi, 29. januára 2012 o 23:13
    vyzerá krásne a fajnovo, ja robím podľa @Dorisa ,
    » varecha.pravda.sk/recepty/zemlovka-s-jablkami-fotorecept/...

    chutí nám :)


  • tatranka, 30. januára 2012 o 10:31
    @myis píšeš,že manžel nem rád sneh na žemlovke.No vidíš a môj manžel sa dožaduje.Vždy ho nejako ochutím.Raz citrónom,inokedy lekvárom,rumom,pomarančovou šťavou.Jemu to tak chutí.Aj ja som mala minulý týždeň žemlovku s pomarančovou príchuťou.Keďže neviem pridať fotografiu ku komentáriku,pridala som ju na koniec tohto receptu.
    @bejgi som rada,že máš žemlovku dobrú a si spokojná s akýmkoľvek receptom.


  • siblika, 9. februára 2013 o 14:43
    Vasa zemlovka je fantasticka!!!! Piekla som ju uz niekolko krat a peciem ju aj prave teraz. Dakujem Vam za vyborny recept a priznam sa, ze iny uz ani neskusam. U nas doma ju vsetci milujeme.


  • tatranka, 9. februára 2013 o 21:22
    @siblika veľmi sa teším,ak mi na recept príde príjemná odozva.Aj v tomto tvojom prípade ma to veľmi potešilo.Tak nech vám len chutí.


  • zebruska, 20. mája 2014 o 13:10
    vyyyyyyborny receptik.dakujem zan!!!!.ukladam do KK.nabuduce menej cukru a dokonale!


  • tatranka, 20. mája 2014 o 13:13
    @zebruska aj ja už menej sladím.Som rada,že si s receptom spokojná.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist