Foto: tatranka
Viem,že neuvádzam nič nové a že žemľovky určite robíte.Ja som s mojou spokojná,je šťavnatá,je to dobrý recept a preto ju vareškárkam ponúkam.
príprava
na 180 °C
Suroviny
8 kusov |
|
krabičku |
|
3-4 ks |
|
3 dcl |
|
120 g |
|
hrsť |
|
balíček |
|
pol káv.lyžičky |
|
2 ks |
|
80 g |
|
|
|
káv lyžička |
|
veľká lyžica |
|
|
Postup
-
1
Vymastíme tortovú formu kúskom masla a vysypeme strúhankou.
-
2
Obielíme jabĺčka,nastrúhame na hrubom strúhadle.Zasypeme 2lyžicami práškového cukru,pol káv.lyž škorice a pridáme hrsť hrozienok,vanilkový cukor.
-
3
Tvaroh zamiešame s dvomi žĺtkami ,dvomi lyžicami pr.cukru a lyžicou masla,citr.kôru.
-
4
7 rožkov prekrojíme na štvťky.Jeden rožok na kolieska.Budeme nimi zapĺňať medzery.
-
5
Rozrobíme mlieko so štipkou soli a lyžicou práškového cukru.Rožky namáčame v mlieku,trochu ich v ruke zmačkneme,aby nemali v sebe veľa mlieka a ukladáme na dno formy.
-
6
Do zaplnenej formy,/mali by to byť štyri rožky/ navrstvíme polovicu tvarohovej plnky.
-
7
Na ňu uložíme celú jablkovú plnku.
-
8
Teraz položíme na jabĺčka druhú časť tvarohovej plnky.
-
9
Zakryjeme druhou polovicou rožkov namočených v osladenom mlieku.Takto pripravenú žemlovku necháme stáť,aby sa chute spojili a nahrejeme rúru na 180 0C.
-
10
Pred zapečením položíme na rožky,tenké plátky masla.Žemlovku dáme zapiecť.
-
11
Medzi tým si vyšľahám dve bielka s dvomi lyžicami práškového cukru.Keď je sneh na tuho vyšľahaný pomaly zapracujem nejaký výrazný lekvár.Mala som malinový.
-
12
Po 20 minutach žemľovku vyberiem a lyžicou naukladám malé kopčeky na žemľovku takto ju dám opäť ešte na 8-10 minut zapiecť.
-
13
Upečená a hotová žemľovka.
-
14
Tvarohová žemlovka s pomarančom a pomarančovou penou.
varecha.pravda.sk/recepty/zemlovka-s-jablkami-fotorecept/...
chutí nám :)
@bejgi som rada,že máš žemlovku dobrú a si spokojná s akýmkoľvek receptom.