Tvarohová torta s lesným ovocím

Autor receptu: nika19

8
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Prísady na (1 plech s prierezom 24cm) Pri pečení tochto zákusku je dobre mať formu s odnímatelným dnom. Ručným šľahačom dopenista vyšľaháme žĺtky s 1/2 kryštálového cukrom a vanilkovým cukrom. Do vyšľahánej peny zľahka primiešame múku. Z bielka a druhej 1/2 cukru vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme na vymastený alebo vyloženým (papierom na pečenie) plech a pri teplote 180´C upečieme dozlatista.
  2. Z 500ml mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme tvaroch, ktorý si vopred vyšľaháme s citrónovou šťavou. Nakoniec pridáme ovocie určené do plnky .
  3. Plnku nanesieme na vychladnutý korpus a povrch uhladíme. Umyté a očistené ovocie uložíme na plnku a odložíme do chladničky aspoň na 1hodinu. Želé pripravíme podľa návodu na obale, necháme mierne vychladnúť a nalejeme ho na ovocie do formy. Necháme v chladničké tuhnúť aspoň 2hodiny