Tvarohová torta s lesným ovocím
Autor receptu: nika19
8 porcií |
90 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Prísady na (1 plech s prierezom 24cm)
Pri pečení tochto zákusku je dobre mať formu s odnímatelným dnom.
Ručným šľahačom dopenista vyšľaháme žĺtky s 1/2 kryštálového cukrom a vanilkovým cukrom. Do vyšľahánej peny zľahka primiešame múku. Z bielka a druhej 1/2 cukru vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme na vymastený alebo vyloženým (papierom na pečenie) plech a pri teplote 180´C upečieme dozlatista.
- Z 500ml mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme tvaroch, ktorý si vopred vyšľaháme s citrónovou šťavou. Nakoniec pridáme ovocie určené do plnky .
- Plnku nanesieme na vychladnutý korpus a povrch uhladíme. Umyté a očistené ovocie uložíme na plnku a odložíme do chladničky aspoň na 1hodinu. Želé pripravíme podľa návodu na obale, necháme mierne vychladnúť a nalejeme ho na ovocie do formy. Necháme v chladničké tuhnúť aspoň 2hodiny
|