Tvarohová bábovka fotorecept

ywett - fotkaywett, 12. februára 2012
Tvarohová bábovka (fotorecept)
Foto: ywett

s kúskami čokolády a pudingom. Recept som našla na nete a táto bábovka sa mi zapáčila lebo s tvarohom je jemnejšia....akurátne som musela Zobraziť celý popis s kúskami čokolády a pudingom. Recept som našla na nete a táto bábovka sa mi zapáčila lebo s tvarohom je jemnejšia....akurátne som musela pridať viac mlieka, ako bolo uvedené v recepte, lebo cesto bolo dosť husté...

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4
150g
1
250g
100g rozpustené
200g
1
5 polievkové lyžice
50g narezaná na menšie kúsky
 štipka
1




Postup

  1. 1

    Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh.

    Tvarohová bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske zmiešame žĺtka s vanilkovým a kryštálovým cukrom, pridáme tvaroh, mlieko, maslo, pudingový prášok a rozšľaháme. Zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a ak by cesto bolo velmi husté, pridáme ešte mlieko (ja som pridala 100ml)

    Tvarohová bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zľahka vmiešame tuhý sneh.

    Tvarohová bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A nakoniec pridáme kúsky čokolády.

    Tvarohová bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov, približne tých 60 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečená) Necháme dobre vychladnúť a vyklopíme.

    Tvarohová bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Tvarohová bábovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

bejgi
@Cica2 , tak túto bábovku určite vyskúšam,s tým pudingovým práškom, zaujímavé...to môžem dať aj nap. banánový, nie?
cica2
@bejgi ak vyskúšaš napíš aké to bolo s iným pudingom, ja som potrebovala minúť tvaroh, preto som hľadala recept a tiež ma zaujalo akú to môže mať chuť a kedže bábovka chutila, tak som vložila recept aj sem :-)...potom mi napíš či stačilo tých 5 PL mlieka alebo si tiež musela toľko pridať ako ja
izabella929
krásna a iste aj veľmi chutná bábovečka:-) dávno som ju nepiekla...asi vyskúšam teraz tvoj recept.-))
tykadielko
zajtra mám ešte voľno,doliečujem sa - tak túto dobrotku určite upečiem :-)
orchidea
Robila som už bábovku s tvarohom a chutila nám ale bola bez čokolády, tá tvoja musela byť ešte lepšia, ukladám si a samozrejme upečiem.
babav
Krasna je....ukladam si recept;-)
diabambulka
aj u nás doma robíme tvarohovú bábovku a je naozaj výborná, môžem len doporučiť, krásne sa ti podarila ako vždy :-)
tykadielko
@Cica2 ...je úžasná, akurát som ju musela skryť pred mangelom,lebo by neostala ani omrvinka...ďakujem za receptík :-)
janger
Krasna, vydarena babovka. @cica , ako je? Uz to mas za sebou? :-).
bejgi
@Cica2 tak som vskúšala tvoju bábovečku, dala som banánový puding, 6 PL mlieka, zdalo sa mi husté a miesto kúskov čokolády som vyskúšala Choco lupienky /Rice/ a stačilo pri tejto forme 35-40 min, chlapcom strašne chutí, posielajú ti pochvalu za receptík a ja foto :) a skoré uzdravenie :)


cica2
jééj @bejgi aké milé prekvapenie, bábovka sa ti krásne vydarila, teším sa že aj vám chutila :-)) Máš krásny tvar tej bábovky, to je taká forma? A ďakujem za poprianie skorého uzdravenia, si zlatá :-)) @janger si zlatá že si na mňa myslela, ďakujem :-)....v pondelok mi operovali ľavú ruku, takže ďobem jednou rukou ako taký ďateľ, ale som šťastná že to už mám za sebou @tykadielko aj tebe prajem skoré uzdravenie a teším sa že si bábovku vyskúšala a že aj vám chutila :-)) @ancicka páči sa mi tvoj koláčik, krásna bublanina a už je recept uložený @izabella929 @danculka @orchidea @babav @sneica @diabambulka ďakujem aj vám za komentáriky :-))
marianne69
Ja Ti @cica v prvom rade zelam rychle uzdravenie,aby si mohla zase v plnom prude svoje krasne vytvory pridavat, ta babovecka je na zozratie krasna,spravim na nedelne ranajky...
janger
@cica2 , tesim sa, ze si zase tu :-). Dufam, ze budes mat teraz s rukou uz menej problemov...A este je na rade aj prava?
tiginko
@Ywett lepšiu bábovku som v živote nejedla! Ostatné tuším vyhodím z KK. Neviem či ju na bábovkový Olymp vynieslo použitie kokosového mlieka (normálne mlieko kvôli dcére nepoužívam), ale tá chuť a šťavnatá konzistencia je neuveriteľná. Použila som Riccottu, čo mi ležala nevyužitá v chladničke a tretinu múky som nahradila celozrnnou (vôbec to nebolo poznať). Inak formu vysypávam kokosom namiesto múky, odkukala som to od niektorej varecháčky. Veľká vďaka za perfektný recept !
ywett
@tiginko , to fakt? ...myslím, že preto bola tak výborná, lebo ty si ju ešte vylepšila :-) ...ďakujem za vyskúšanie receptu a milý komentár, potešila si ma :-)...prajem pekný večer! :-)
brambora
vyskusane a mnam... asi prvykrat mi nieco vyzeralo presne ako na obrazku :D dakujem za recept.
strelka
Odteraz uz len podla tohto receptu :o) Vazne, len sa tak po nej zaprasilo. Vynikajuca babovka a postup jednoduchy. Odporucam!
1x ywett
katka78
@tigi , tá sa ti vydarila skvelo! Síce nie som veľmi na bábovky, ale v poslednej dobe čo ich tu vidím sa mi už na ne celkom zbiera chuť. Najprv tá od @jerici s makom, teraz táto od @ivetky.. V piatok bude u nás vhodná príležitosť, tuším ich obidve naraz vyskúšam.
1x ywett
ywett
@tiginko , ďakujem za fotku, bábovka sa ti krásne vydarila a ešte si ju upiekla v zdravšej verzii.
@katka78 , ďakujem a ak vyskúšaš, nech chutí
katka78
Ivetka zlatá, na chuť sa sťažovať nemôžem, ale pozri čo som s ňou ja stvora nešťastná vyviedla. Robila som ju minulý piatok a nepodarila sa, tak som tvrdohlavo skúsila ešte raz a znovu ten istý výsledok. Pozriem tu o pár riadkov hore, @tiginko tam má normálne, že Miss Bábovka 2015 a ja .. Dievčatá a chlapci, čo som jej urobila? Milá som na ňu bola už od žĺtok s cukrom, maslo pekne roztopené, suroviny všetky izbovej teploty, cesto krásne našľahané, sneh pevný, jemne zamiešaný, rúra akurátne vyhriata, neotvárala som počas pečenia, čas som dodržala, test špajdľou skúsila, nechala chvíľu v kľude ešte postáť kým ju z rúry a potom formy vytiahla, horúcu som ju nekrájala.. kopec tender loving care som jej dala a ona takto.. Že je nízka, to preto, lebo mám takú formu veľkú - priemer 26cm, ale čo spôsobilo to "zgrcnutie" vnútri? Viete mi prosím podľa fotky poradiť akú chybu som urobila? Ďakujem vopred.


alena45
@katka78 , ja takto vždy dopadnem s chlebom, už som sa tu pýtala, kde robím chybu, ale nikto mi neodpovedal. V strede sa zgrcne, zostane polosurový a strašne cítiť chuť kvasníc, hoci dávam ich množstvo podľa receptu. Ale nechcem odbočiť od témy, len Ti povedať, že nie si jediná, nezúfaj.
tassiedevil
@katka78 , pokiaľ si dodržala postup a suroviny do bodky, tak by sa ti toto nemalo stať...potom jediné čo môže spôsobiť takýto výsledok, je hustota cesta a v tvojom prípade vyzerá, že si mala cesto veľmi husté a husté cesto sa nezdvihne...problémy pri receptoch vnikajú, lebo každý používame iné suroviny, múky a to často ovplyvňuje kvalitu hotových výrobkov.. na správnu hustotu cesta musíme prísť sami, to sa v receptoch žiaľ nedá vysvetliť...je potrebné skúšať dalej, raz sa podarí..:)
@alena45 , nespytuješ sa na správnom mieste...:)
katka78
@alena45 ďakujem za povzbudivé slová, si zlatá :-) S chlebíkom našťastie takýto problém nemám, ale asi sa treba spýtať priamo pod daným receptom. Podľa toho, aký chlebík to bol, by to mohlo byť buď slabé prepečenie (teplota rúry), alebo aj veľa vody v ceste, ťažko povedať takto všeobecne. Ak robíš chlebík z kvasníc, nie kvásku, tak môžem odporučiť ten od @boise , ktorý už mám veľakrát odskúšaný a vždy sa podarí. Je tam aj pekný popis ako cesto prekladať, dobre popísaný postup, verím, že sa ti určite podarí.  varecha.pravda.sk/recepty/psenicno-razny-zemiakovy-chlieb...

Ešte mi napadlo, na FB je skupina "Pečem peceň", kde ti kočky tiež ochotne poradia.
@tassiedevil máš pravdu, cesto bolo husté dosť, ale pracovalo sa sním dobre, tak som netušila, že by to mohol byť problém. Ivetka to spomína aj v recepte, že ak je husté, môže sa trošku zriediť, ale mne sa to zdalo zbytočné, lebo síce bolo cesto hustejšie, ale vôbec nie tuhé, práveže nadýchané, pekne sa dalo naliať do formy.. žeby to bol problém? Isté je jedno, kým sa mi nepodarí, budem skúšať, lebo zlý výsledok a ja to nejde dokopy ;-). Ďakujem Vám pekne obom za snahu a pomoc ;-)
ywett
Ahoj @katka78 , júúj to ma mrzí, ale ver mi, že nie si sama. Mne sa presne takéto cesto "vydarilo" pri pečení perníku a popritom recept na perník mám odskúšaný veľakrát. Predtým som ho mala krásne vysoký a cesto ľahučké a nadýchané (vložím fotku)...






...a posledne keď som perník piekla, tak som ho mala ako ty bábovku, to cesto som mala v strede ako ubité a skôr gumové a nie nadýchané (mala som to odfotiť). Ja si myslím, že to bude kvalitou múky, čo sa mohlo stať aj v tvojom prípade...lebo keď som kúpila novú múku a piekla som dvojfarebnú piškótu, bolo cesto vysoké a nadýchané. Počula som, že niekedy môže byť zlej kvality aj kypriaci prášok.

@Katka , musela som sa pousmiať ako milo si to spracovanie bábovky opísala, som rada, že ťa nepodarok neodradil a verím tomu, že nabudúce sa ti bábovka a aj mne perník už podarí, držím palce ;-) a ďakujem, že si napísala tvoju skúsenosť s receptom a ďakujem aj @tassiedevil a @alene45 , že reagovali aj za mňa...nedalo sa mi skôr napísať.

katka78
@ywett Je to škoda, ale nevadí, zjedli sme aspoň okraje, lebo chuťovo boli obe naozaj veľmi dobré :-) Skúsim podľa rady vymeniť múku, najčastejšie používam z Pohronského Ruskova a som s ňou spokojná, ale mohlo sa stať aj múkou. Kypriaci prášok, ani tvaroh to asi neboli, zhodou okolností som použila pri každom pečení od iného výrobcu. Nič to, mňa veru neúspech neodradí, skôr naopak :-) Ďakujem za pomoc :-)
1x ywett
ywett
ďakujem @katka78 :)

Ešte ma napadlo či by nebolo lepšie nedať ten vanilkový puding, či to nemohol spôsobiť aj ten...ak budem bábovku piecť, ozvem sa
katka78
Tamdadadá.. :-)



Milá Ivetka, piekla som ju pred pár dňami a konečne sa mi podarila :-) Vymenila som múku, formu a veru aj ten puding som vynechala, lebo som ho nemala doma. Teraz už konečne aj vyzerá tak dobre ako chutí :-) Ďakujem pekne za recept a pomoc :-)
1x ywett
tiginko
máš ju excelentnú Katuška, len teda nechápem celkom - vynechala si pudingový prášok a namiesto neho nič?
ywett
@Katka , teraz sa ti vydarila krásne, ďakujem za fotku a môžem si tvoje foto bábovky pridať aj na svoj blog? Samozrejme, že napíšem, že je od teba :) Lebo som si všimla, že po čase fotky z komentárov sa stratia...neviem prečo

@tiginko , môžem aj tvoje foto bábovky si pridať na svoj blog?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia