Tuniakový sen fotorecept

elekra - fotkaelekra, 18. marca 2012
Tuniakový sen (fotorecept)
Foto: elekra

Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na staré kolená a môžem len skonštatovať, že realizácia Zobraziť celý popisUž roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na staré kolená a môžem len skonštatovať, že realizácia tohto sna stála za to! Je to úžasne chutný kus mäsa.

2
porcie
20 minút
príprava
60 a 10 minút
na 200-175 °C

Suroviny

300 g čerstvý
3 ks
3 ks
na omáčku:
podľa potreby
1 lyžica
zelená časť




Postup

  1. 1

    Čerstvého tuniaka som umyla, osušila papierovou utierkou, ochutila hrubozrnnou morskou soľou, mletým čiernym korením a pokvapkala olivovým olejom. Namarinovaného som odložila na oddych do chladničky.

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako prílohu som piekla cviku a zemiaky. Poriadne som ich umyla pod tečúcou vodou, zemiaky som prekrojila na polovice a cviklu na štvrtinky.

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky reznou stranou dole na hrubozrnnú soľ a cviklu som posypala po povrchu. Cviklu som ešte dochutila grilovacím korením a preliala olivovým olejom.

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč som prikryla alobalom a dala piecť do vyhriatej rúry najskôr na 200 °C asi 30 minút a dopekala som na 175 °C ďalších 30 minút. Hotové som zabudla odfotiť a už sme ich zjedli.

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Studenú omáčku na rybu som si pripravila z olivového oleja, francúzskej horčice, štipkou soli (so soľou opatrne, budem ešte pridávať rybiu omáčku a tá je slaná dosť), mletého čierneho korenia, ktoré som poriadne vymiešala. Pridala som na jemno pokrájanú jarnú cibuľku,

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dochutila sójovou omáčkou, rybiou omáčkou a balsamikovou omáčkou (dodáva sladkú chuť).

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto vyzerá hotový produkt (túto omáčku máme veľmi radi).

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na rozhorúčenú panvicu som si dala olej z marinády,

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    odležaného tuniaka som opiekla zo všetkých strán

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a nechala asi 5 minút odstáť.

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávala som s pečeným zemiakom, cviklou a zeleninovou oblohou preliate horčicovou omáčkou. Manželova porcia

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a moja porcia. Famózne mäsko!

    Tuniakový sen (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

jamarlen
ach, keby mi tak vyskočil z obrazovky... je krásne opečený, tak akurát.
nesi
Elekra prečo si si nedopriala aj Ty ten chrumkavý zemiačik veď až tak neublíži ale ukladám do kk vyzerá to chutné
dajanca
Ryby zbožňujem... krásne pripravené a krásne naservírované... :-)
pillango
No... vyzera to vynikajuco. Uz viem, co pripravim priatelovi na veceru k jeho 30tym narodinam :))) DAKUJEM za motivaciu
zdezda
Fantastikuš papania vhodné jedlo:-), tiež mám rada ryby
elekra
Milé varecháčky, som rada, že sa Vám môj recept páči. Vrelo odporúčam, tuniak je skvelé mäsko, jemné s vynikajúcou chuťou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia