Tuniakové špízy s arašidovou omáčkou
Autor receptu: 2010
Pred par mesiacmi som pridal recept na originalnu arasidovu omacku , kolega mi poradil tuto
zjednodusenu thajsku verziu, skusil som ju bola vyborna ako priloha ku grilovanemu
tuniakovi.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Tuniaka nakrajame na kocky pokorenime potrieme sezamovym olejom a odlozime do ladnicky na hodinu.
- Papriku masity nakrajame na kocky ,cibulu salotku ocistime a pripravime na podobnu velkost.
Najlepsie na bambusove spajgle , striedavo napichavame papriku , maso , cibulu.
- Pripravime si zjednodusenu verziu thajskej burakovej omacky.
Kde zmiesame hrube arasidove maslo , s kokosovym mliekom trochou thajskej kari omacky z (azijskeho obchodu), troskou cukru a thajskej chilli omacky tiez z obchodu.
Ked mame pridame citronovu travu ked nie nastruhame umytu koru z limetky.
- Na rozpaleny pekac , najlepsie co ma "zubate"dno postrasime trochou oleja a opecieme spizy zo vsetkych stran ( podla chute ),2 minuty max . na jednej strane.
- Servirovali sme so salatom.