Tuniakové špízy s arašidovou omáčkou

Autor receptu: 2010

Pred par mesiacmi som pridal recept na originalnu arasidovu omacku , kolega mi poradil tuto zjednodusenu thajsku verziu, skusil som ju bola vyborna ako priloha ku grilovanemu tuniakovi.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tuniaka nakrajame na kocky pokorenime potrieme sezamovym olejom a odlozime do ladnicky na hodinu.
  2. Papriku masity nakrajame na kocky ,cibulu salotku ocistime a pripravime na podobnu velkost. Najlepsie na bambusove spajgle , striedavo napichavame papriku , maso , cibulu.
  3. Pripravime si zjednodusenu verziu thajskej burakovej omacky. Kde zmiesame hrube arasidove maslo , s kokosovym mliekom trochou thajskej kari omacky z (azijskeho obchodu), troskou cukru a thajskej chilli omacky tiez z obchodu. Ked mame pridame citronovu travu ked nie nastruhame umytu koru z limetky.
  4. Na rozpaleny pekac , najlepsie co ma "zubate"dno postrasime trochou oleja a opecieme spizy zo vsetkych stran ( podla chute ),2 minuty max . na jednej strane.
  5. Servirovali sme so salatom.