Tuniakové špagety

Autor receptu: natley

Jednoduchý a rýchly recept.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme variť špagety. Na olivovom oleji speníme cibuľu, osolíme, aby pustila šťavu. Pridáme nastrúhaný cesnak, množstvo podľa chuti.
  2. Pridáme tuniak aj so šťavou a posypeme trochou vegety. Chvíľku miešame na miernom ohni, aby sa chute spojili.
  3. Pridáme 4 veľké lyžice paradajkového pretlaku, množstvo si upravíme podľa toho, koľko chceme omáčky. Ak je treba, riedime trochou vody. Pridáme vegetu, cukor a sušenú bazalku. Zakryjeme a na malom ohni necháme zovrieť.
  4. Špagety scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Do paradajkovej zmesi pridáme smotanu, aby bola farba pekne oranžová. Scedené špagety pridáme ku omáčke a na miernom ohni poriadne premiešame. Podávame s čerstvou zeleninou a posypeme trochou sušenej bazalky.