Tuniak s divou ryžou a ovocno-zeleninovým čatní
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- 1. Čatní: očistíme zeleninu a ovocie,
ktoré nakrájame na rovnaké
kúsky. Hrušku zbavíme šupky
a jadierok, paradajku blanžíruje -
me, ošúpeme a zbavíme vnútra.
Všetko nakrájame na kocky, vložíme
do hrnca, pridáme ocot,
vodu, cukor, mletú papriku, čili,
horčičné semeno, soľ a všetko
povaríme asi 35 – 45 minút. Zredukovanú
zeleninu môžeme
podávať ihneď, ale aj odložiť do
chladničky či sterilizovať.
- K takto pripravenej výraznej
zelenine podávame napríklad
dusenú – miešanú divú ryžu a grilovaný
stejk z tuniaka. Stejk pred
grilovaním zľahka navlhčíme
vodou a nalepíme naň sezam.
Potom grilujeme tak, aby vnútri
zostal ružový. Divú ryžu uvaríme
podľa návodu.
- Omáčku je ideálne pripraviť
cez sezónu ovocia a zeleniny.
Najchutnejšia je po minimálne
mesačnom odstátí a dokonalá
chuť je až po troch mesiacoch.
Po uvarení vydrží asi jeden rok
a po odobratí z pohára sa môže
konzumovať tak na studeno, ako
aj na teplo.
|