Trojtretinové zemiaky s bryndzou

Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Foto: pacun110
pacun110Pacun110, recept pridal: 26. mája 2011 21:52Ďalšie jeho recepty

Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné zložky ovčieho mlieka. Má nespochybniteľne neprekonateľné vlastnosti, vznikajúce v mliečnej zrazenine počas jej zrenia. Proces zrenia na salaši a v bryndziarni spôsobí, že sa v nej doslova premnožia priateľské baktérie mliečneho kysnutia, ktorých blahodarné účinky na ľudský organizmus čoraz častejšie ospevujú vedci i lekári. Základnou surovinou na výrobu bryndze je ovčí syr...

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

17:00 - prišiel som z von, bol som sa prejsť so psom v Laskomeri a tu – BÁC!!! Napadlo ma, že si urobím ,s bryndzou ,také zapekané krumple! Bryndzu som mal, aj všetko ostatné, tak som na to skočil. Ale ešte pred tým som si pustil niečo veselé – OLYMPIC a PRÁZDNINY NA ZEMI...!
Trojtretinové zemiaky s bryndzou - obrázok 1

2

17:15 – Zemiaky som očistil, pokrájal na kolieska, dal variť – prejsť varom a úhľadne nakrájanú slaninu som dal zľahka škvariť vo vlastnej masti... s rascou a soľou – tie krumple!
Trojtretinové zemiaky s bryndzou - obrázok 2

3

17:30 – po prejdení varom som ich, na chvíľočku zakryl, nech dôjdu, vodu zlial (keby sa mi chcelo, tak mám fajný základ na dajakú poriadnu polievku ... ale sa mi nechce, lebo je teplo.). Slaninu som do krásna uškvaril. Ku koncu som pridal aj trošku masla – to pôjde, aj s masťou, na spodok zapekacej misy a ešte som si nadrobno nakrájal tvrdý syr – ten budem dávať, aj s bryndzou, pomedzi zemiaky.
Trojtretinové zemiaky s bryndzou - obrázok 3

4

17:48 – Olympic už dohral, tak nech si čuší a ja som si, v kyslej smotane rozmiešal 2 vyklopené vajcia, trošku osolil, okorenil, pridal nakrájanú pažítku a ...
Trojtretinové zemiaky s bryndzou - obrázok 4

5

17:56 – začal som to skladať ako skladačku do zapekacej misy – na dno som vylial vyškvarenú masť s maslom a vysypal som tam 1/3 zemiakov, na to 1/3 bryndze, tvrdého syra, trošku slaniny a posypal nadrobno nakrájanou pažítkou, lebo pažítky nikdy nie je dosti!
Trojtretinové zemiaky s bryndzou - obrázok 5

6

18:11 – Takto som pokračoval až po vrch, ale bez slaniny a na koniec som to zalial zmesou smotany a vajec.
Trojtretinové zemiaky s bryndzou - obrázok 6

7

18:16 – a na úplny koniec som to posypal zvyškom slaninky...
Trojtretinové zemiaky s bryndzou - obrázok 7

8

18:18 – rúru som priebežne vyhrial na 200°C a dal som tam tie zemiaky, na pol hoďku, prikryté, zapiecť... potom ešte na 20 minút do červena bez vrchnáku(čivíka) ...
Trojtretinové zemiaky s bryndzou - obrázok 8

9

19:25 – a takto to vyzerá, čerstvo vybraté z rúry... ďakujem za pozornosť !
Trojtretinové zemiaky s bryndzou - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cchikung, 27. mája 2011 o 07:08
    Je to určite dobré,ale trvá strašne dlho príprava s pečením. 17:oo až 19:30.Ale kto chce dobré jesť musí aj niečo obetovať.Teda hurá na vec.Dnes to určite urobím.Mňam.


  • bibicka, 27. mája 2011 o 07:26
    Hneď z rána som si narobila chute! Mám všetky suroviny, čerstvú májovú bryndzu, len tak rozvoniava, už len navariť túto dobrotu a zjesť. Určite si recept odkladám.


  • evia, 27. mája 2011 o 07:30
    môže to byť výborné, ale hlavne je to perfektne podané, ukladám do KK. Pre mňa je zážitok už i to, že recept pridáva muž. Ten môj varí iba kávu a čaj.


  • motamita3, 27. mája 2011 o 07:43
    Fajné.Robila som.Keď spomínate Laskomer ste z BB?


  • ludka10, 27. mája 2011 o 10:25
    ...všetky suroviny mám, takže ďakujem za výborný nápad, ešte skočím kúpiť acidko, to sa k tomu hodí.
    A za ten krásny popis si zaslúžiš naozaj veľkú pochvalu.. :-)))


  • hannah22, 27. mája 2011 o 10:25
    super super, chválim foto aj recept a popis, ste šikovný.....perfektné ukladám... :))


  • marienka44, 27. mája 2011 o 10:41
    @Pacun110 ,vsetko mam, ale nebudem to robit. Tie priatelske bakterie sa pecenim zabiju. Idem si len uvarit nove zemiacky a posypem ich bryndzou a pripadne uprazenou slaninkou. K tomu mam zincicu zo Zazrivej, aj bryndza je odtial. Pazitka je v kevetinaci, takl naco cakat. :-)


  • dogagador, 27. mája 2011 o 16:03
    ano, paci sa mi to a aj to bude dnes na obed, my tu mame prave 10 AM :-).


  • enerrgizer, 27. mája 2011 o 17:13
    teším sa na tú chuť, určite uvarím...pekný a dobrý recept


  • pacun110, 27. mája 2011 o 17:35
    Ano,som z BB a vyrastal som v ZÁZRIVEJ!!!Úplna vážne!


  • cinkla, 27. mája 2011 o 23:26
    Hmmmm, moze to byt vyborne, hlavne ak si mal naozaj ovciu bryndzu.
    Ved by mala byt na nu prave sezona v plnom prude.


  • zirafninka1, 28. mája 2011 o 12:24
    bryndza, zemiaky... kombinacia, ktora nesklame. mnam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist