Treska v majonéze
Autor receptu: tlustoch
Je to recept od môjho dobreho kamaráta rybára. Ja ho robím večšinou na vianoce z tolstolobíka. Je to vhodná ryba,lebo má krásné biele mäso.
20 porcií |
120 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrca dáme vodu,soľ,deko. Pomiešame, privedieme do varu. Do tejto vriacej vody vložíme rybu , bez hlavy, chvosta a bez kože. Necháme variť 5 min. Zlejeme vodu ,necháme vychladnuť a oberieme z kostí mäso. Treba mäso romrviť na malé kúsky.
- Na mäso nalejeme 4 deci vody a 1 deci octu .Všetko premiešame, na vrch položíme bobkové listy, celé čierné korenie,nové korenie a jemne premiešame. Vložíme do chladničky na 24 hod.
- Vybrať z chladničky ,odstrániť čierné korenie, nové korenie bobkové listy. Z cediť vytlačiť vodu. Uvariť mrkvu nastruhať , na malé kocky nakrajať cibulu a nastruhať uhorky. Do pripraveného mäsa dáme horčicu,majonézu,tatarskú omačku,cibulu, uhorky a mrkvu. Môžeme dochutiť soľou a mletým čierným korením.