Treska v majonéze

Autor receptu: tlustoch

Je to recept od môjho dobreho kamaráta rybára. Ja ho robím večšinou na vianoce z tolstolobíka. Je to vhodná ryba,lebo má krásné biele mäso.

20
porcií
120 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrca dáme vodu,soľ,deko. Pomiešame, privedieme do varu. Do tejto vriacej vody vložíme rybu , bez hlavy, chvosta a bez kože. Necháme variť 5 min. Zlejeme vodu ,necháme vychladnuť a oberieme z kostí mäso. Treba mäso romrviť na malé kúsky.
  2. Na mäso nalejeme 4 deci vody a 1 deci octu .Všetko premiešame, na vrch položíme bobkové listy, celé čierné korenie,nové korenie a jemne premiešame. Vložíme do chladničky na 24 hod.
  3. Vybrať z chladničky ,odstrániť čierné korenie, nové korenie bobkové listy. Z cediť vytlačiť vodu. Uvariť mrkvu nastruhať , na malé kocky nakrajať cibulu a nastruhať uhorky. Do pripraveného mäsa dáme horčicu,majonézu,tatarskú omačku,cibulu, uhorky a mrkvu. Môžeme dochutiť soľou a mletým čierným korením.