Trasené mäso

janozmyjavy - fotkajanozmyjavy, 28. apríla 2010

Tento recept mám od kamaráta Vlada. Nechcel som veriť že to funguje, ale je to tak. Pretože sa blíži grilovanie tak to skúste.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 lyžičky
primerane
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku nakrájame cez rebro(môžeme vykostiť). Jemne naklepeme. V oleji rozmiešame grilovacie korenie a v tomto oleji naložíme mäso. Minimálne 2 hodiny. Ugrilujeme bežným spôsobom na grile.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame pokiaľ možno na drobno dáme do hrnca, kde budeme trepať mäso. Najlepšie so sklenou pokrievkou.

  3. 3

    Ugrilované mäso(čo najteplejšie) pridáme do cibule. " A" Teraz začne párty!! Každý člen párty bude pretriasť obsah min. 5 min. To je pre 1 kg mäsa. Trasie sa až do zhnednutia cibule. Okrem mäsa tá cibuľa nemá chybu!

Diskusia k receptu

egreska
fííííha,može to byt dobré ale neviem si predstavit ked nas bude 10-12 a takí hladní to budeme hodinu triast :-)) asi si treba zobrat aj nejake sendviče ako predjedlo :-))
marlen
@egre ška, zdá sa, že si udrela klinec po hlavičke......unavení z toľkého trasenia - 1 kg mäska - volovi jahoda.
janozmyjavy
Trasenie využívame ako fitnes pri ostatnej činnosti na párty. Keď nás je viacej ako štyria, používame viacej nádob, pretože aj mäso ktoré chceme použiť, aby malo dostatočnú teplotu k cibuli sa naraz nedá ugrilovať. Jedná sa o celodennú akciu, nie len na obed. Inak ďakujem za príspevky.
egreska
negrilujeme na grile ale mame na to špecialnu platnu na ohen..ale tento tvoj napad znie zaujimavo,v sobotu mame akciu tak vyskušam zatriast..
gittka
zaujímavé.ale tá cibulka musí byt chutná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia