Tradičný coleslaw

2010 - bez fotky2010, 30. decembra 2015
Tradičný coleslaw
Foto: 2010

Zajtra je Silvester a tu na každej grilovačke bude verzia ako sa tu tradicne robí, bez nálevu bez horčice a chrumkava, výborná a veľmi Zobraziť celý popisZajtra je Silvester a tu na každej grilovačke bude verzia ako sa tu tradicne robí, bez nálevu bez horčice a chrumkava, výborná a veľmi jednoduchá.

20 minút
príprava

Suroviny

4 hrnčeky na tenko nakrájaná
1 hrnček nastrúhaná
2 PL nastrúhaná
2 PL
2/3 hrnčeka
2 PL
1/2 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Vykrojte hlub. Bielu kapustu,najlepšie na mandolíne, nakrájajte na slížiky, tak isto mrkvu alebo nastrúhajte, keď nemáte mandolínu. Cibuľu nastrúhajte. Zeleninu poriadne premiešajte.

  2. 2

    Pripravte si dressing, zmiešajte ocot (treba vyskúšať radšej menej slovenský je ostrejší) cukor, majonézu, korenie a soľ. Použil som hrnček 250 ml.

  3. 3

    Vmiešajte dressing do zeleniny, najlepšie tak 2 hodiny popredu - odložte do chladničky. PS: používajte všetky suroviny studené, aby šalát bol chrumkavý - aby nezvädol. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mijaita
Tenhle zelny salat je rozsireny po celem svete a je jednoduchy a vyborny.
frezia
Urcite je velmi dobry. Uz mam naplanovane nieco ine, ale o par dni ho urobim.
hombrero
vyborny salat...vyborny recept...niekedy ked sa tohto salatu urobi viac, a nezje sa vsetko hned tak kapusta pusti stavu....preto to ja robim ,tak ze kapustu posolim a ked pusti stavu vyzmykam a potom pouzijem v recepte
mariana1982
myslim ze do originalu sa pridava aj zeler na hrubo, a ja nedavam majonezu ale kyslu smotanu s oliv. olejom, cukor, ocot, sol, ml. c. korenie, horcica. niekedy ozdobim aj vajcami natvrdo
2010
Ked chcete trochu farebnejsi - modernejsi coleslaw dat cervenu kapustu a kel aj stonkovy celer, cviklu.



2010
keloslaw ( ku kapuste pridany kel) sa znova vyrabal ako retro recept - krevetovy koktejl.




2010
@Kimlo (21.1.2018 14:40)
Ahoj, daako som to prezrel, dakujem za vyskusanie.
Dnes som tiez robil, ale neklasicku verziu so zmeskou bielej a cervenej kapusty aj stonkovy celer, dressing som robil pol na pol s kyslou smotanou a pridal lyzicu nakladanych chilli ( sambal oelek) a kompenzoval lyzicou sladkej chilli omacky ( nedal som cukor) biely ocot nahradil cervenym .



2010
Videl som a vyskusal -fennyslaw- kapusta bola nahradena feniklom, akurat pridana este lyzicka dijon horcice a worcesterskej omacky. V pozadi americke kuracie pecienky z juhu. Vyprazane ale najprv boli cez noc marinovane v cmare podobne ako KFC.



2010
A kamarati sa aj s avokadom v sezone a oprazenymi orechami.




2x haji a siisa
siisa
@2010 (8.9.2018 16:55)

Vyzerá to úžasne ! Hneď by som si dala .
afataga
@2010 (8.9.2018 16:55)

Ja sa s avokadom nekamaratim, ja som konzerva :-), krkovicka to zas vyhrala.


violeta
Výborný šalát, plnila som ním pita chlieb....ďakujem za recept :)


2010
Ked chcete mat ten KFC coleslaw tak treba spravit malu zmenu v recepte ( mam z dobreho zdroja), majonezu treba riedit v pomere 1:1 majoneza a dalsia polka plnotucne mlieko a druha polka tzv, butter milk po slovensky cmar .



afataga
Uz ani neviem, kolko krat som ho robila, je u nas uz ako doma.
1x haji
haji
Velké děkuji za recept, salát se mi moc povedl. Množství zeleniny jsem až tak neřešila, ale držela jsem se množství předepsaného na dresing a také dobré rady - všechno vychlazené. Skvělá chuť. Odbočila jsem u octu, použila jsem Bzenecký jablečný ocet a mletý černý pepř, bo bílý jsem doma nenašla /i se u nás špatně kupuje/. Salátu mám kopec, ale nevěřím, že dlouho vydrží.
haji
Dnes si přišla sousedka pro recept, v neděli jim salát moc a moc chutnal. I dnes, tedy na třetí den, je salát stále chrumkavý - to mě překvapilo. Malá poznámka: dělala jsem ze špicaté kapusty /je skvělá/, přidala jsem i nastrouhaný bulvový celer. Prostě pecka recept!