Torta so škoricovými hviezdičkami

Podľa receptúry spoločnosti Dr. Oetker pripravil Ľubomír Herko
, 11. decembra 2009
Torta so škoricovými hviezdičkami
Foto: Dr. Oetker
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
7 ks
150 g
1 balíček
1 balíček
1 KL
7 ks
180 g
Náplň:
500 ml
200 g
2 balíčky
2 PL
250 g
Na ozdobu:
1/2 balenia
1 balíček




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilínovým cukrom, škoricovým cukrom a arómou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Bielka vyšľaháme dotuha a sneh vmiešame do žĺtkovej hmoty. Opatrne pridáme múku a všetko zľahka ručne premiešame. Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Pečieme v predhriatej rúre asi 40 minút.

  2. 2

    Na prípravu náplne necháme zovrieť smotanu na šľahanie a odstavíme z platne. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a miešame, kým sa nerozpustí. Hmotu dáme do chladničky asi na tri hodiny vychladiť. Vychladnutý korpus trikrát pozdĺžne rozkrojíme a pokvapkáme koňakom. Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme so smeta–fixom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Tortové korpusy potrieme náplňou, vrch a boky torty potrieme marhuľovou marmeládou. Dáme do chladničky vychladiť.

  3. 3

    Obe polevy rozohrejeme podľa návodu na obale. Polovicu jedného vrecka nanesieme v tenkej vrstve na potravinársku fóliu a necháme stuhnúť. Zvyškom polevy potrieme vrch a boky torty. Formičkou, ktorú sme predtým zahriali v horúcej vode, vykrajujeme z polevy na fólii hviezdičky, ktoré prilepíme na tortu ako ozdoby.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia