Foto: janulala
výborná torta pre môjho synáčika...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
150 g |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
5 lyžíc horúca |
|
5 lyžíc chladná |
|
štipka |
|
krém: | |
1 ks (den vopred uvarene) |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 l |
|
150 g |
|
1 pohárik |
|
Postup
-
1
KORPUS: Vymiešame si 5 žltkov s práškovým a vanilkovým cukrom do peny...potom pridáme citronovú kôru a 5lyžíc horúcej vody a dobre rozmiešame. Potom si vyšľaháme bielky s 5 lyžicami studenej vody a jednou lyžicou práš.cukru...Múku si preosejeme a zmiešame s kakaom a kypriacim práškom....Do žltkovej zmesi striedavo zľahka primiešavame sneh s bielkov a žltkovú zmes...Takto pripravené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysipanej formy a pečieme pri teplote 180 stupnov asi 30minút.... Ja som si takto spravila korpusy dva aby bola torta vyššia...
- 2
KREM:Pripravíme si puding zo zlatého klasu...Do vyšľahaného masla všľaháme uvarené salko a po lyžiciach pridávame ochladnutý puding...V prípade potreby si môžte krém dosladiť...
- 3
Tortový korpusy rozrežieme na spodný som dala višnový džem a potrela som krémom,prikrila som dalším korpusom...zasa džem a krém...a takto som pokračovala až bola celá torta potiahnutá krémom...Na boky som použila dlhé piškoty a zaviazala stuhou aby dobre držaly...Na vrchu torty je jedlá oblátka tá sa dá kúpiť v dobrých cukrárskych potrebách...To je všetko...Dobrú chuť :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu