Kokosová torta fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 24. mája 2012

Toto je tá druhá...

Suroviny

5  kusov
200 g
200 g
2  PL
 pol kl
plnka:
2  dl
200 g
200 g
375 g
50 ml
2 pl




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

    Kokosová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    žltky šľaháme s cukrom a počas miešania pridáme vodu,vyšľaháme do hustej peny,pridáme múku s kypriacim práškom a 2 pl kakaa a nakoniec sneh.

    Kokosová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečieme a rozkrojíme na 3 časti.

    Kokosová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na krém si dáme zovrieť mlieko s cukrom a pridáme kokos,dobre premiešame a necháme vychladnúť.

    Kokosová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo vymiešame s rumom a pridáme kokos.

    Kokosová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tortu naplníme a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme.

    Kokosová torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

stacy77777
Margaretka - pekná tortička, vždy pozerám na tie tvoje ružičky,že sú ako živé, konečne som prišla na to, čo som mala zle, že tie moje tak nevyzerali, zrejme som mala marcipán vyvaľkať na tenšie, preto sa mi nedali až tak tvarovať
margaretka28
@stacy77777 ,ja si to vyvaľkám,potom si vykrojím polkruhy a prstami ešte dotvarujem aby boli čo najtenšie a dík za pochvalu,ale nebola som celkom spokojná,mala som toho veľa aj zákusky.
stacy77777
Margaretka - to, že si vykrojila polkruhy je pre mňa cenná informácia, ja som to /síce prvý krát/ robila z celých koliesok a spodok ružičky mi zostával dlhý,tak som zasa bola nešťastná, že nebudú na tej torte stáť, tak som spodok musela trocha zkrajovať...D, no skrátka amatér-amatér, ale som pevne rozhodnutá sa to naučiť
stacy77777
a zabudla som, dnes idem robiť tvoju žemľovku, ten puding mi nedá pokoj, to moji chalani majú radi
marcy
znova palec hore za kokos a nie dochucovadlo,je v tom Tvoja energia,kreativita,všetko super :o)
marienka44
Minikurz vyroby marcipanovych ruziciek najdete na videach :Ako sa to robi. Je to nazorne aj pre zaciatocnikov.
marienka44
Zabudla som pochvalit torticku. Aj napad s polievanim torty va mriezke. Gratulijem a ukladam do KK.
margaretka28
Dakujem,@marienka44 ,je to výhoda,polievať na mriežke,zvyšná čokoláda posteká na plech,nechám ju stuhnúť potom stierkou zoberiem a môžem znovu použiť.
cica2
si šikovná! Krásna tortička a aj tie ružičky, raz som ich robila a skončili v koši :-/
marianne69
uz sa pecie:-)pocuvaj @margaretka ta plnka je taka dobra,ze som sa do nej pustila az som sa bala,ze mi do torty nezostane,este som tak misku poctivo nevylizovala,ak sa mi ju podari ako-tak nazdobit,co zrovna nie je moja silna stranka,tak dam fotku
margaretka28
:-)))) aj u nás sa poctivo vylizuje,ani kúsok nazmar...:-))) len potom radšej nestúpam na váhu:-D Tak peč a zdob!!
marianne69
taaak tortička je hotová,chladí sa ,nie je tak pekne nazdobená ako tá tvoja,lebo ja ešte neviem robiť tie ružičky....ale čokoládkovú polevu som dala na vrch a po bokoch krem a kokos.@margaretka až teraz som si všimla,že som nedala do korpusu žiaden tuk,ale asi tam ani nemal ísť však?
margaretka28
@marianne69 ,nie do cesta nejde žiadny tuk,je to čisto obyčajný piškot,verím že bude super aj bez ružičiek,hlavne že je robená z lásky:-)
ebaka
takýto recept som potrebovala,tie božské kombinácie ma dostali,,,ukladám
margaretka28
tak ešte raz,máš obrázok ako skrytý recept,klikni naň ľavým tlačítkom,zväčší sa,potom pravým ukažu sa ti možnosti,dáš zobraziť obrázok ľavým tlačítkom.Obrázok sa ti ukáže zväčšený v tmavom pozadí.Potom označíš ten link,ľavým tlačítkom,ostane modrý a klikneš na to modré pravým tlačítkom a dáš kopírovať s ľavým a vrátiš sa na komentár.Potom na komentár klikneš pravým a dáš prilepiť,ked to odošleš,mal by tam byť ten obrázok. Komentár napíš až pod to.
marianne69
heurééééééééka, ja som to spravilaaaaa:-DDD, @margaretka Ty si moje zlato,už som to chcela vzdať...ale vieš čo,z anglického laptopu to nešlo za toho otca nie a nie,musela som si sadnúť za PC.Zajtra to ešte skúsim aj z neho....ďakujeeem:-)) cmuk-cmuk Ti veľké za to....:-)
sovka62
@margaretka28 , veľmi pekne ďakujem. Už som to definitívne vzdala, ale rozhodla sa predsa len skúsiť ešte raz podľa teba a heuréka, podarilo sa. Návod mám vytlačený a odložený pre budúce použitie, kým to dostanem "do ruky" iste ho ešte budem potrebovať.
alena45
margarétka, ale marianne tam má u mňa len otáznik.
margaretka28
Aj u mňa,ale ráno tu ešte boli aj fotky,len ked sa fotka uloží na varechu ako skrytý recept,musí sa tam aj ponechať,lebo ked ju zmažeš,zmaže sa aj tam,kde bola pridaná,ja to viem len takto,ak chceš vyskúšaj.:-)
marianne69
@margaretka len som Ti chcela povedat,ze tak, ako si ma to ucila kopirovat zo skrytych receptov,tak to je ten isty sposob kopirovania ci uz z google,FB,gmailu,z plochy obrazovky,je to presne to iste,nic viac,nic menej...Takze ak to vies len zo skrytych receptov,tak to vies aj z inych zdrojov..mne to funguje..
hafan1
@Margaretka28
Dobrý deň, zaujal ma Váš recept. Poprosila by som Vás o priemer a výšku tortovej formy, na akú sú suroviny písané. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia