Torta prsia punčová s MMF (fotorecept)

Autor receptu: moli

Torta je opäť vlastná, ako zloženie, tak aj jej podoba, výzdoba. :o)

40
porcií
900 minút
príprava
100 minút
na 150 °C

Postup

  1. Piškótu na samotné prsia si upečieme klasickým spôsob zo 6 vajec na mastnom papieri.Tento korpus pečieme a hmotu z nej robíme deň vopred.
  2. Piškótu po upečení a vychladnutí rozmrvíme a pripravíme si z nej punčovinu.Pridáme kakaový prášok, rum, sirup, mleté orechy a lekvár.Hmotu pripravíme tak aby nebola sypká a ani "mokrá".Podľa potreby pridávame lekvár a sirup aby hmota bola lepkavá a držala pokope.
  3. Niekedy robím hmoty dvoch príchutí.Na každý prsník :o) inú chuť.Jednu akú som opísala vyššie a druhú kávovú.Miesto sirupu dám silnú kávu a cukor podľa potreby.Hmotou poriadne naplníme 2 pekne guľaté misky ktoré nám budú pasovať tvarom na tortu v tvare srdca.Takto naplnené misky dáme do chladničky odležať na noc.
  4. Upečieme si torty v tvare srdca.Jednu zo 6 vajec bledú a druhú zo 6 vajec zafarbenú červenou potravinárskou farbou.Hotové, vychladnuté rozrežeme na 3 a 3 pláty.
  5. Vezmeme si prvý ružový plát, a pokvapkáme ho rovnomerne s pripraveným sirupom: 75 ml sirupu lesná zmes, 75 ml sirupu rumový čaj, 1 PL umu, 1 ČL punčovej arómy.
  6. Vezmeme bledý plát, natrieme ho lekvárom a lekvárovou stranou ju dáme na ružový plát.Ten rovnomerne pokvapkáme s bledým sirupom, ktorý si pripravíme uvarením 400 ml vody s 9 PL k.cukru.Do vychladnutého sirupu dáme 3 PL umu a 3 ČL punčovej arómy.Sirup rozdelíme na 3 časti.
  7. Postup opakujeme kým sa nám neminú všetky pláty.Hotovú tortu rovnomerne zaťažíme a dáme do chladničku zaťaženú na asi 30 min.Zatiaľ si pripravíme ľubovoľný krém, ktorým tortu potrieme pod poťahovku.Ja ak nemám práve žiadny hotový krém, tak urobím čokoládový so 125 g čerstvého mäkkého masla do ktorého vmiešam 125g roztopenej čokolády.Celú tortu potrieme krémom a dáme na noc do chladničky.
  8. Pripravíme si základný MMF, do ktorého pridáme asi za ML kakaového prášku (do práškové cukru), aby sme získali farbu pleti.Podľa potreby ešte pridávame kakaový prášok, aby sme požadovaný odtieň telovej farby dosiahli.
  9. Na druhý deň na tortu opatrne položíme z misiek vyklopené "prsia".Na ich vrch o čosi nižšie ako je stred položíme po jednej lentilke-ako bradavku.
  10. Prichádza najťažšia práca z celej prípravy.Potiahnutie torty, tak aby sa nenatrhol marcipán :o) Po úspešnom potiahnutí marcipánom môžeme zo strieborných jedlých guličiek vytvoriť "piercing" do pupku, alebo aspoň priehlbinku na pupok.Pomocou malinkého kuchynského štetca a kakaového prášku "nakreslím" okolo lentiliek bradavky.
  11. Torta by v tejto podobe mohla byť aj hotová, no myslím si že ako žena je krajšia keď je oblečená, tak aj tortu prsia treba obliecť... :o) Spravila som si na papier "strih" na košieľku a radielkom som ju vyrezala z ďalšej dávky MMF ľubovoľnej farby.Najprv jednu stranu-pravú, potom zrkadlový obraz-ľavú.(Ak nechcete aby vám ostalo viac zvyškov na ďalšie modelovanie z hmoty, na košieľku stačí zhotoviť 1/2 dávky MMF.
  12. Zdobila som vonkajšie kraje pomôckami ktoré mi boli k dispozícii-krajčírskym centimetrom :o)
  13. Tortu v miestach, kde bude košieľka prilepená potriem mokrým štetcom.Potom prichádza ďalšia ťažká úloha :o)
  14. Tu už máme tortu položenú na tácke, alebo podnose na ktorej ju už budeme mať do podávania.Prilepíme jednu stranu košieľky, tak že na kraji hornej časti som ju zvlnila.
  15. Keď máme obe strany košielky prilepené, vyrežeme si z ďalšej farby dekoratívne prúžky ako krajky.Miesta ked chceme prilepiť vopred slabo potrieme mokrím štetcom.
  16. Tak tiež s radielkom si vyrežeme ramienka a dozdobíme.
  17. Na zdobenie, ak nemáme rôzne naznačovače kvetiniek a pod., úplne krásne poslúžia aj hotové cukríky rôznych tvarov.
  18. Dozdobila som aj celú košieľku cukríkmi.Pred samotným prilepením kvietku som každú 1 takto štetcom namočeným do vody predznačila.
  19. Hotová potom vyzerá takto :o)
  20. A v priereze zas takto. :o)
  21. A zdobila som aj takto, jednoduchšie: