Pečený bôčik s duseným kelom ako prílohou fotorecept
Foto: marianne
Polovička dostal chuť na pečený bôčik. Prečo nie a poviem Vám, s tým kelom ,nemá chybu.Chutil nám hádam ešte viac ako s kapustou.Dcéra Zobraziť celý popisPolovička dostal chuť na pečený bôčik. Prečo nie a poviem Vám, s tým kelom ,nemá chybu.Chutil nám hádam ešte viac ako s kapustou.Dcéra nemá rada od mala hlávkovu dusenú kapustu a dnes povedala,že tá kapusta je akási oveľa lepšia :-D
porcie
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
4 ks |
|
,čerstvo pomleté čierne korenie |
|
|
|
4 strúčiky |
|
štipka |
|
2-3 čerstvý vetvičky |
|
1 ks veľká |
|
1 dl na podliatie |
|
|
|
1 CL |
|
Dusený kel: | |
1 ks hlávka |
|
2 ks nakrajana na kolieska |
|
2 CL |
|
3 PL |
|
podla chuti |
|
podľa chuti ,čerstvo mleté čierne korenie |
|
|
Postup
-
1
Večer si pripravíme bôčik.Na spodok pekáča rozložíme kolieska cibule.Na to poukladáme bôčik.Osolíme a okoreníme ho,na každý kúsok pretlačíme cesnak,posypeme mletou červenou paprikou,na každý nastruhame štipku muškátoveho orieška a pridáme malé vetvičky rozmarínu a šalvie.Zakryjeme alobalom a šup na noc do chladničky.Ráno upečieme na 180-200 stupňov,hodinku.
-
2
Ideme na kel.Nakrájame(postrúhame) na jemne pásiky.
-
3
Na masti spenime cibuľu a orascujeme.
-
4
Po dávkach pridávame pokrájaný kel osolíme,okoreníme čerstvo pomletým korením a udusime do mäkka.Pred koncom dusenia pridaáme cukor a ocot,ešte dosolíme a dokoreníme.Hotovo.
-
5
Podávame buď s vareným zemiakom,knedlou,alebo aj s chlebom.
-
6
....
asi aj pešo,tam by bolo moje pečené kuriatko :-)))
Ja som to raz náhodne skombinoval a potom som tu pridal jeden zaujímavý recept .
varecha.pravda.sk/recepty/kelusta/11037-recept.html...
Ale v tvojom recepte je asi dominantný ten bôčik čo si robila pre svoju "polovičku" ! Už je to raz tak : sme pre vás len p o l o v i č k y .
Kel zbožňuji a určitě přijde v brzké době na řadu ;-)