Kelusta

stefanm - fotkastefanm, 11. novembra 2010
Kelusta
Foto: stefanm

Vymyslel som nové jedlo.Síce len náhodou ale veľa veľkých vecí vzniklo náhodou.Zdalo sa mi,že kapusty bude pre 6 osôb málo tak som pridal ešte Zobraziť celý popisVymyslel som nové jedlo.Síce len náhodou ale veľa veľkých vecí vzniklo náhodou.Zdalo sa mi,že kapusty bude pre 6 osôb málo tak som pridal ešte kel a je to také fajne,že som to pomenoval -kelusta- a budem to robiť častejšie.Ospravedlnite zhoršenú kvalitu foto ale došla mi batéria a ten náhradný foťák čo mám je len taký reklamný čo mi poslali zato,že si často objednávam knihy.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
1/2 hlávky
10 dkg
1 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájanu kapustu a kel opražíme na cibuľke s cesnakom.Na malej časti kastróla skaramelizujeme cukor,zalejeme vodou,rozmiešáme,dochutíme korením a soľou a krátko podusíme.Pridáme slabú slaninkovú zapražku a ešte krátko povaríme.Podával som s pečeným stehnom na rozmaríne a domácou knedľou.

Diskusia k receptu

marianne69
Toto bude faaaajne,kapustu s kelom som este nesobasila,ale vidim,ze sa to da...:-)))
jezibabka1
ešte že si mal málo kapusty, lebo ináč by nevznikla táto dobrôtka:)
zemo
Keď odchádzali maďarskí gulyasi (pastieri) zo svojej rodnej šíročírej roviny na vojnu súčasťou rozlúčky bolo jedlo pápuzsta. Mi ju dne jedávame ako obyčajnú paradajkovú kapustu. To len aby som rozšíril obzor tohto zaujímavého genetického kríženia rastlín a plodov na tanieri :o)
frezia68
Človek sa tu dozvedá zaujímavosti.....aj kalusta,aj pápuzsta bude a je mojim obľúbeným jedlom :-))) Len ma zaujíma,čo by si vymyslel,ak by chýbalo mäsko?
enss
Ku kelovému prívarku sa dá sójová cesnačka - opražiť na oleji cibuľu, cesnak, cesnačku, prikoreniť červenou paprikou a bielym korením, na mäso si ani nespomenieš.
jody
jeeej, toto sa mi velmo paci. :-)
sracz
S dovolením! Myslím si, že som dosť dlho na tomto svete a poznám všakovaké receptíky na rôzne druhy kapusty a kelov, ale tento Tvoj, važený a milý priateľ Stefanm - môj kamarát z vihodu - ma doslova dostal do kolien. Rozhodne navarím, vyskúšam (poprobujem) na jazyku i v brušku a dám vedieť, ako som uspel! Nuž čo!? I tak še da a aj tak še da! Ňetreba še bac, furt-calí život še učime a aj tak do hrobu pujdzeme glupe! Teda aspoň ja!
bozulka
Feri,súhlasím s tebou,hlavne s tou poslednou vetou a určite niesi sám,@stefanm , nás zase "zabil",ale myslím,že príjemne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia