Tori no Karaage

Autor receptu: 2010

Alebo JFC ...No, nie je to preklep KFC ( Kentucky Fried Chicken). Je to stary Japonsky recept " Karaage" ktory vtipkari v Amerike premenovali na JFC. Vyborne vyprazane kuracie kusky marinovane v sake , sojovej omacke a zazvore.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky si spravime marinadu z mensieho kusku cerstveho zazvoru cca. 3 cm, ktory najprv oskrabene a potom nastruhame na drobno to iste spravime aj s cesnakom.Pridame par lyzic sojovej omacky najlepsie Japonskej Kikoman ,ked nemame tak dame lahku sojovu omacku nakoniec pridame lyzicu sake , Japonskeho ryzoveho vina a ked nemame dame Mirin ich sladky ocot a ked nemame ani ten dame trosku cukru.
  2. Kuracie maso najlepsie zo stehna bez koze nakrajame na kusky 3-4 cm. Dame do misky s marinadou a obalime zo vsetkych stran nechame marinovat cca 30 minut.
  3. Namarinove kusky posypeme a obalime najlepsie Japonskou zemiakovou skrobovou mukou ( Katakuriko ) ked nemame nahradime kukuricnym skrobom.Ked mame vela marinady tak odlejeme. Takze ziaden trojobal , ziadne vajicko ani struhanka , len stedro obalit namarinane kusky v skrobovej mucke.
  4. Rozohrejeme si olej bud na panvici alebo vo friteze na cca 180 C a vyprazame do zlatista a dame vysusit na papierovu utierku. Tradicne sa serviruje s ryzou a este sa ochuti napriklad omackou Tomkatsu a este je dobre dat ich vybornu majonezu Kewpie. My sme si este pridali daco zdravsie taku modernu verziu salatu z hraskovych luskov ,spenatovych listkov,jullien mrkvy, cherry paradajek , jarnej cibulky s nalevom z mirinu a Japonskej sojovej omacky a limetky.