Tofu-zeleninové fašírky s majoránovými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Tieto "fašírky" silne chutia po zelenine, ktorá je do nich pridaná.

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme mrkvu, petržlen, pór a v mixéri rozsekáme. Umyjeme a na lístky rozoberieme petržlenovú vňať a pridáme k zelenine.
  2. Pridáme rozmrvené tofu a ostatné suroviny na fašírky... Vymiesením dobre ingrediencie prepojíme a necháme 10 minút odpočívať. Očistené a na plátky nakrájané zemiaky dáme variť v osolenej vode...
  3. Po 10 minútach cesto opäť premiesime, tvarujeme ploské placky (z množstva ich vyjde 7-8 ks) a opražíme na oleji. Keď sú všetky opražené, odložíme ich a prikryjeme aby ostali teplé.
  4. Očistenú a nakrájanú (na polmesiačiky) cibuľu a šampiňóny (na plátky) oprážame na oleji spolu s uvarenými zemiakmi cca 10 minút. Po ôsmej minúte pridáme lístky majoránu, čierne korenie, na konci prípravy pridáme aj soľ.
  5. Podávame so zeleninou podľa chuti.