Tofu s pórom, šampiňónami a zázvorom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tento recept robím už roky a aj keď ten môj tofu a sóju nemusí, toto je asi jediné čo zje a čo mu aj chutí. Aj keď nezabudne dodať, že raz do roka stačí. No čo, starého koňa novým kúskom nenaučíš :-)

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tofu, ja som použila obyčajné biele, pokrájame na kocky, alebo hociako ináč, výdatne zalejeme sójovou omáčkou a cca 2 dl zeleninového vývaru. Ja som si ho pripravila z kocky. Tofu sa nám marinuje a my si zatiaľ nakrájame pór na kolieska a nachystáme si šampiňóny, lepšie sú čerstvé ale dobre poslúžia aj z konzervy
  2. zázvor najskôr umyjem, očistím a nakrájam na tenké pásiky, zbytky nevyhadzujem, zalejem vriacou vodou a mám dobrý zázvorový čaj :-)
  3. Namarinované tofu opečieme na rozpálenom oleji, marinádu nevylievame,
  4. pridáme postupne zázvor, pór a nakoniec šampiňóny. Ak by sme použili čerstvé šapiňóny postup by bol opačný, najprv šapiňóny potom zázvor a pór. Všetko robíme len veľmi krátko, maximálne 10 minút. Na záver pridáme marinádu v ktorej sme rozmiešali lyžičku solamylu a už len prevaríme a odstavíme z ohňa.
  5. Podávame z ryžou, dobrú chuť!