Tod Mun Pla - thajské rybacie fašírky

2010 - bez fotky2010, 22. mája 2010
Tod Mun Pla - thajské rybacie fašírky
Foto: 2010

Jedno z najpopularnejsich ulicnych jedal "Thai fish cakes".Velmi jednoducha priprava ziadne priezle ,trojobal a da sa pouzit aj lacna ryba.Tradicna verzia je ovela viac Zobraziť celý popisJedno z najpopularnejsich ulicnych jedal "Thai fish cakes".Velmi jednoducha priprava ziadne priezle ,trojobal a da sa pouzit aj lacna ryba.Tradicna verzia je ovela viac premiesana-rozmixovana v maziary ( da sa pouzit mixer). Tato "hrubsia" verzia nam bola servirovana v Pukhet a snazil som som sa ju pripravit.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
150 g
1 ks
1 1/2  lyzice
1  lyzicka
1 ks
2  lyzice
1 ks
2 ks
100  ml
1/2  lyzicky
1/2 lyzicky




Postup

  1. 1

    Tradicna verzia rozmiesava vetky suroviny podobne ako keby sa mixovali. Tato je pracnejsia lebo vsetky suroviny boli nakrajane na velmo drobno. Pouzili sme rybaci filet lacny ale pevnejsej struktury, na slovensku by bol aj Pandasius vhodny.Tym ze sa zmes ochucuje potlaci sa chut lacnejsej ryby. Rybaci filet sme nakrajali na velmi drobno, da sa aj pomliet alebo rychlo premixovat. Zelenu fazulku na cca. 3mm koliecka. Jarnu cibulku na este jemnejsie. Tak isto malu feferonku na najmensie ako sa da .Koriandrovu vnat tiez na jemne. Kafirove listky sme zrolovali a pokrajali na vlasovo.( Da sa nahradit nastruhanou korou z limetky.) Vajicko rozmiesali .

  2. 2

    Do misky sme pridali vsetky suroviny , pridali thajsku cervenu kari pastu a rozmiesane vajicko trochu rybacej omacky , soli a cukru. A poriadne sme miesali az zacne byt zmes "lepkava" leskla.( ziadna muka ) a aj tak v thajsku sikovne vyrabaju medzi prstami male fasirky.Ja som si zvolil jednoduchsiu formu.Zmes sme dali schladit do ladnicky a potom sme lyzicou natlacili do formiciek na vyprazania vajicok.Dame vyprazat do oleja z obidvoch stran do zlatista.

  3. 3

    Serviruju sa bud ako predjedlo alebo s ryzou ako hlavne jedlo. Mi sme servirovali s thajskou sladkou chilli omackou, dava sa aj s pikantnym oharkovym salatom.

Diskusia k receptu

michsamant
:)) musim sa smiat, lebo prva cast nazvu receptu je v reci mojej rocnej dcerky :))
babidka
ooooo, to bude nieco nove v nasej kuchyni ! este zohnat thajsku kari pastu ...:-)))))
2010
Velmi dobre sa zmrazuju a len rychlo prihreju, inac tato verzia je "dospelacka". V thajsku robia aj detsku bez cervenej kari ale potom maju ten stiplavy oharkovy salat s feferonkami pre dospelych.
PS: tie zelene fazulky tam naozaj davaju (nie je to slevenska zmena)..a zmiesavaju s rybou.
marienka44
Fazulka moze byt mrazena? Este nerastie a tie prisady /pasta kari, sladka chilli omcka, koriand. listy / nemam. :-(
hkbarbie
mame radi, aj ked jeme iba na dovolenke v Thajsku :-) ale teraz ked je tam taka nestala politicka situacia asi budem musiet urobit doma :-) @babidka mam recept na cervenu cilli pastu, tak to tu hodim :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia