Foto: 2010
Jeden z vybornych klasickych thajskych salatov, na ktory je velmi vela variacii. Bola tu pridana slovenska varianta tohto salatu s mrkovou , ale Zobraziť celý popisJeden z vybornych klasickych thajskych salatov, na ktory je velmi vela variacii. Bola tu pridana slovenska varianta tohto salatu s mrkovou , ale nam v zahrade dozrieva papaya , tak som mohol pridat "skoro original".Takze "Som Tam " alebo Thajsky papayovy salat.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 |
|
2-3 |
|
1 hrncek |
|
1 hrncek |
|
5 |
|
1 strucik |
|
1 |
|
2 lyzice |
|
nalev : | |
1/3 hrnceka alebo citronova |
|
1/3 hrnceka |
|
1 lyzica alebo hnedy |
|
1 lyzica |
|
Postup
-
1
Zelenu papayu osupeme a umyjeme z nej bielu kyselinu pod vodou.Potom som ju skrabkou nastruhal na sliziky . Tradicne pouzivaju velmi mladu zelenu fazulku surovu ale ja som nemal , a tak som ju po dlzke nakrajal na sliziky a cca 1 minutu som povaril v slanej vode. Tak isto som obaril v horucej vode fazulove klicky. Cherry paradajky nakrajal na stvrtky.
-
2
Pripravil som si nalev z limetkovej stavy a tamarindovej stavy , palmoveho cukru a v maziary som rozdrvil cesnak a chilli papricky ( podla chute original Thajske sa pouzivaju male velmi palive )a s trochou rybacej omacky a koriandrovej vnate.
-
3
Vsetko sme premiesali a ochutili nalevom .Tradicne jednym zo sposobov je este raz zlahka roztlacit vsetky suroviny. Prizdobili sme cerstvo oprazenymi burskymi orieskami a grilovane krevety su extra.
Diskusia k receptu