Thajsky papayový šalát
Autor receptu: 2010
Jeden z vybornych klasickych thajskych salatov, na ktory je velmi vela variacii.
Bola tu pridana slovenska varianta tohto salatu s mrkovou , ale nam v zahrade dozrieva papaya , tak som mohol pridat "skoro original".Takze "Som Tam " alebo Thajsky papayovy salat.
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zelenu papayu osupeme a umyjeme z nej bielu kyselinu pod vodou.Potom som ju skrabkou nastruhal na sliziky .
Tradicne pouzivaju velmi mladu zelenu fazulku surovu ale ja som nemal , a tak som ju po dlzke nakrajal na sliziky a cca 1 minutu som povaril v slanej vode.
Tak isto som obaril v horucej vode fazulove klicky.
Cherry paradajky nakrajal na stvrtky.
- Pripravil som si nalev z limetkovej stavy a tamarindovej stavy , palmoveho cukru a
v maziary som rozdrvil cesnak a chilli papricky ( podla chute original Thajske sa pouzivaju male velmi palive )a s trochou rybacej omacky a koriandrovej vnate.
- Vsetko sme premiesali a ochutili nalevom .Tradicne jednym zo sposobov je este raz zlahka roztlacit vsetky suroviny.
Prizdobili sme cerstvo oprazenymi burskymi orieskami a grilovane krevety su extra.