Hovädzie mäso

Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)

Autor receptu: ryzasos

Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny.* V tomto prípade, vo fit verzii.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili čo najviac škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
  2. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Po uvarení necháme ryžu odstáť pod pokrievkou 5-10 minút, aby sa zrnká mohli pekne oddeliť a absorbovať vodu.
  3. Vo woku alebo väčšom hrnci si na rozpálenom noleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, mleté mäso a pražíme ho za stáleho miešania na silnom plameni približne 3 minúty, kým mäso nezbledne.
  5. Potom pridáme všetky zvyšné suroviny okrem bazalky a vajec, párkrát premiešame, plameň stíšime a za častého miešania restujeme ešte 5 minút.
  6. Potom pridáme bazalku v celku (nemusíme ju sekať), premiešame a mäso restujeme ešte približne 5 minút za občasného miešania.
  7. Medzitým si na panvici pripravíme vajíčka na štýl volského oka. Panvicu odporúčam predom zľahka postriekať olejom.
  8. Hotové mäso podávame s uvarenou ryžou a volským okom.