Hovädzie mäso
Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Autor receptu: ryzasos
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a
chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny.* V tomto prípade, vo fit verzii.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili čo najviac škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Po uvarení necháme ryžu odstáť pod pokrievkou 5-10 minút, aby sa zrnká mohli pekne oddeliť a absorbovať vodu.
- Vo woku alebo väčšom hrnci si na rozpálenom noleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, mleté mäso a pražíme ho za stáleho miešania na silnom plameni približne 3 minúty, kým mäso nezbledne.
- Potom pridáme všetky zvyšné suroviny okrem bazalky a vajec, párkrát premiešame, plameň stíšime a za častého miešania restujeme ešte 5 minút.
- Potom pridáme bazalku v celku (nemusíme ju sekať), premiešame a mäso restujeme ešte približne 5 minút za občasného miešania.
- Medzitým si na panvici pripravíme vajíčka na štýl volského oka. Panvicu odporúčam predom zľahka postriekať olejom.
- Hotové mäso podávame s uvarenou ryžou a volským okom.