Teplý šalát zo zelenej špargle

Autor receptu: elixir

Jednoduché jarné jedlo.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť vajce. Zemiaky očistíme, pokrájame na tenké plátky. Špargľu opláchneme a rozkrojíme na podlhovasté časti. Dáme ich do osolenej vriacej vody a necháme 8 minút variť.
  2. Reďkovku umyjeme a pokrájame na tenké plátky. Opláchneme žeruchu. V hrnci rozpustíme maslo a opražíme v ňom strúhanku.
  3. Keď sú špargľa a zemiaky uvarené, vývar scedíme a odložíme, potom k uvarenej zelenine pridáme reďkovky.
  4. Naložíme na taniere, polejeme maslom so strúhankou, obložíme na štvrtiny rozkrojeným ošúpaným vajcom a posypeme žeruchou.