Teplý šalát zo zelenej špargle
Autor receptu: elixir
Jednoduché jarné jedlo.
2 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Dáme variť vajce. Zemiaky očistíme, pokrájame na tenké plátky. Špargľu opláchneme a rozkrojíme na podlhovasté časti. Dáme ich do osolenej vriacej vody a necháme 8 minút variť.
- Reďkovku umyjeme a pokrájame na tenké plátky. Opláchneme žeruchu. V hrnci rozpustíme maslo a opražíme v ňom strúhanku.
- Keď sú špargľa a zemiaky uvarené, vývar scedíme a odložíme, potom k uvarenej zelenine pridáme reďkovky.
- Naložíme na taniere, polejeme maslom so strúhankou, obložíme na štvrtiny rozkrojeným ošúpaným vajcom a posypeme žeruchou.
|